Taalgrens als economische grens

Bron: Reddit

Binnenland politiek

Barbara Pas (VB): “De Croo is geplooid voor groene dogmatici om premier te worden”

Redactie PAL

Barbara Pas (Vlaams Belang) heeft zich in een debat op De Zevende Dag duidelijk uitgesproken tegen de manier waarop de andere Vlaamse partijen zich momenteel opstellen in de discussie rond de kernuitstap. Daarnaast heeft ze ook kritiek op Groen, en hoe die partij weigert haar mening te herzien.

Vandaag waren Melissa Depraetere (Vooruit), Peter De Roover (N-VA), Barbara Pas (VB) en Servais Verherstraeten (CD&V) te gast in De Zevende Dag. Aanleiding was de gemeenschappelijke oproep van de werkgeversorganisaties uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië eerder deze week om de twee jongste kerncentrales na 2025 toch open te houden. “De context in ons land en in Europa is dermate gewijzigd dat het nu niet te verantwoorden is om in 2025 een volledige kernuitstap door te voeren”, klonk het toen.

Sinds begin verzet tegen kernuitstap

U heeft zich onmiddellijk achter die boodschap van de werkgevers geschaard, mevrouw Pas”, merkte men op. “Absoluut”, repliceerde Pas. “Mijn partij heef zich al sinds 2003 verzet tegen de totaal ondoordachte wet omtrent de kernuitstap.” Volgens Pas heeft men destijds geplooid voor de “groene dogmatici”, omdat Guy Verhofstadt koste wat het kost premier wou worden. “Nu is het een gelijkaardig verhaal. De Croo is ermee akkoord gegaan om premier te worden.”

Pas is ervan overtuigd dat een grote meerderheid van de Vlamingen helemaal geen kernuitstap wil. “Slechts één minipartijtje is voorstander van de sluiting van de kerncentrales en die gijzelt de federale regering. Dat minipartijtje durft zelfs niet aan tafel zitten.” Daarmee doelt Pas op het feit dat Groen niemand naar De Zevende Dag wou sturen.

Energiebeleid naar Vlaanderen

Volgens Pas is het wenselijk dat het energiebeleid voor de toekomst naar Vlaanderen zou worden overgeheveld. “Wij pleiten daar al lang voor, dat die volledige bevoegdheid naar Vlaanderen komt, maar ik denk het het nu wel heel laat is om dat nog toe doen.”, klinkt het. “Die energiefacturen gaan de pan uit swingen en die kernuitstap moet teruggedraaid worden.” Daarna sprak ze Melissa Depraetere (Vooruit) aan. “Met alle respect, maar ik denk dat de Deborah’s van aan de kassa daar eerder van wakker liggen dan van de valentijnsonzin van uw voorzitter.” Daarmee verwijst ze naar Connor Rousseau, die vaak over “Deborah” spreekt wanneer hij naar de ‘gewone’ mensen wil verwijzen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Barbara Pas (VB): “De Croo is geplooid voor groene dogmatici om premier te worden””

  1. Als men op 18/3/2022 niets gaat beslissen bewijst het de zwakheid van links, als men beslist om de kerncentrales toch open te houden is bewezen dat het cordon sanitaire is verbroken omdat men het Vlaams Belang volgt. Niettegenstaande dat is alweer bewezen dat het Vlaams Belang gelijk heeft en extreem links onbekwaam is.

  2. Decroo is een waardige opvolger van het liegebeest Verhofstadt. Een natte dweil met andere woorden. De vrees voor snelle verkiezingen zit er heel hard in. Nog twee kaartjes kassa kassa als men beslist groen te volgen. Anders wordt die hele Vivaldi kliek weggestemd naar de vuilhoop. Het groen gedoe is zonder meer crimineel: dom en dogmatisch; domme Tinne voorop. Maar kan die puber liegen zeg…!!!

Plaats een reactie

Delen