Flemish Minister of Welfare Wouter Beke pictured during a session of the investigating commission on the PFAS - PFOS pollution, at the Flemish Parliament in Brussels on Monday 24 January 2022. Several former Flemish ministers will be heared during these hearing sessions. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS

Uncategorized

Beke: “Desnoods boosterprik voor jongeren zonder Europees advies”

Wannes Neukermans

Er is nog steeds geen beslissing gevallen over de boosterprik voor 12-tot 17-jarigen. Daardoor dreigt een eventuele skireis voor deze jongeren in de krokusvakantie in het water te vallen. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is niet te spreken over het nieuwe uitstel. Hij dreigt er dan ook mee zonder advies een boosterprik te beginnen toedienen aan deze jongeren.

Woensdag kwamen de verschillende ministers van Volksgezondheid om niet te beslissen, maar een zoveelste extern advies te vragen. Deze keer moet de Federale Commissie Patiëntenrechten tegen vrijdag uitzoeken of het juridisch mogelijk is om minderjarigen een boosterprik aan te bieden zonder goedkeuring van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA).

In de zomer al eens afgeweken

Het geduld is bij Beke op: “Als er na het nieuwe ­advies niet snel beslist wordt, zal Vlaanderen het zelf doen, dreigt hij. Het noordelijke landsdeel week al eens af door in de zomer het Johnson & Johnson-vaccin toe te dienen aan min 41-jarigen. Om dergelijke muiterij te voorkomen stuurde federaal minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan op een extra extern advies.

Dat advies moet vooral Franstalig België overtuigen. Er heerst daar al sinds het begin van de campagne een grotere vaccintwijfel. Om die niet onnodig te voeden wachten Brussel en Wallonië liefst op groen licht vanuit Europa. Het EMA zou echter pas met een advies komen op 20 februari en enkel voor 16- en 17-jarigen. Rijkelijk te laat dus voor een skivakantie: tieners zonder boosterprik zijn in Italië en Oostenrijk niet welkom.

Intussen ergeren experts zich aan de focus om te kunnen reizen. “Vaccineren doe je voor immuniteit en om iedereen te beschermen, niet om met vakantie te gaan”, oordeelde Gems-voorzitter Erika Vlieghe in Terzake. Het kabinet-Beke ging daar mee akkoord: “Als we willen dat kinderen zo lang mogelijk naar school kunnen blijven gaan, dan ­moeten we de immuniteit opkrikken.”

https://redactie.palnws.be/2022/01/absurde-coronaregels-brengen-skireis-duizenden-jongeren-in-gedrang/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Beke: “Desnoods boosterprik voor jongeren zonder Europees advies””

  1. Vreemd genoeg denk ik deze keer eerder aan de kant van de Walen te staan.
    ’t Zijn zij die nu tegen de staat ingaan. Onnodige vaccins met nutteloze vaccinatiebewijzen!

    Laten we eerlijk zijn, die kinderen zouden zich laten inenten om daar hun vrij __recht__ om te reizen terug te krijgen en niet omdat ze het vaccin willen of het nuttig vinden. Wees standvastig, geen prikken meer en gewoon thuisblijven.
    Boycot Italië en Oostenrijk!

  2. Beke, je bent een gevaar voor de gezondheid van onze jeugd. Jij gaat gezonde jonge mensen een boosterprik toedienen om op skireis te kunnen gaan. Walgelijke vent dat je bent.

  3. Geen “booster”-prik, met of zonder Europees “advies”, Beke! Die prikken helpen niet – de bewijzen stapelen zich op – maar dat zal tot de socioloog Beke nog niet zijn doorgedrongen. Een héél recente studie besmette bewust 18 gezonde jongeren. Resultaat: ze kregen allemaal een snotneus, vermoeidheid en de typische symptomen van een straffe “valling”. En het zou wel eens kunnen dat de zogeheten ventilatie van schoolklassen meer schade aanricht bij onze kinderen dan de hele covid-ceremonie.

  4. Met die “boosterprik” moeten politici toch enorm veel geld verdienen. Ik zou anders niet weten waarom ze ten koste van alles iedereen zo’n prik willen geven! Misschien onze honden en katten ook nog verplicht laten prikken?

Plaats een reactie

Delen