Stemming stikstofdecreet uitgesteld naar volgend jaar: voltallige oppositie vraagt advies Raad van State

De voltallige oppositie vraagt een bijkomend advies van de Raad van State. Photonews

Cultuuroorlog

Biseksuele superman kan fans niet bekoren

Simon Segers

De nieuwe stripreeks ‘Superman: Son of Kal-El’ van de Amerikaanse uitgever DC Comics kent tegenvallende verkopen. Superman is vervangen als hoofdpersonage door zijn zoon. Jonathan Kent is een biseksuele superheld, klimaatactivist en voorvechter van illegale migratie.

Jonathan Kent verkeert in de nieuwe strips met Jay Nakamura, een journalist met bovennatuurlijke krachten. Andere personages in de DC Comics-verhalen vertonen ook steeds meer seksuele diversiteit. Zo is Batwoman lesbisch, Robin queer en begon Harley Quinn, de trouwe metgezel van de superschurk the Joker, een relatie met de vrouwelijke Poison Ivy.

“Een beter morgen”

Het eerste album verscheen in juli vorig jaar. Ondanks het succes van de reeks Superman: Rebirth uit 2018, waarvan het eerste album 118.434 exemplaren verkocht, slaagt de nieuwe reeks er lang niet in om dit succes te evenaren. Het eerste album van Superman: Son of Kal-El ging slechts 68.800 keer over de toonbank, bijna een halvering van de verkoopcijfers. DC Comics besloot recent ook om het motto van Superman aan te passen. Niet langer “Truth, Justice and the American Way”, maar “Truth, Justice and a Better Tomorrow”.

https://redactie.palnws.be/2021/10/nieuwe-superman-is-biseksueel/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Biseksuele superman kan fans niet bekoren”

  1. Van Harley Quinn zou ik het nog kunnen aannemen, maar een icoon zoals Superman, daar blijf je met je tengels vanaf, en je spant die zeker niet voor het wagentje van je poco treintje. Ik hoop dat de verkoop nog verder keldert.

  2. Toen DC met hun zielige woke-propaganda de beslissing nam dat Jon personage biseksueel te maken stond de MSM er natuurlijk vol mee. Tot in Vlaanderen toe. Wereldwijde gratis reclame, en toch zo hard falen. Nu hoort ge er natuurlijk niks meer van in de MSM.
    Volgens de schrijver is het trouwens allemaal niet waar, *alle* verkoopgegevens zijn misleidend… Maar ja, die man (zelf een vieze blanke hetero trouwens) moet het dan ook hebben van gimmicks als dit en zich interesant maken op twitter met politiek, want schrijven kan die niet.

Plaats een reactie

Delen