Adviseur islamofobie Britse overheid ontslagen vanwege steun voor boycot film 'The Lady of Heaven'

Imam Qari Asim. Schermafbeelding: YouTube.

Uncategorized

Calvo breekt lans voor minister Van der Straeten: “Wat zij in één jaar tijd realiseert, is indrukwekkend”

Anton Schelfaut

Groen-Kamerlid Kristof Calvo pareert in een interview met De Zondag de kritiek op partijgenote en minister van Energie Tinne Van der Straeten. “Tinne is niet alleen een fijne collega, wat zij in één jaar tijd realiseert, is indrukwekkend”, oordeelt hij.

“Een stuitend plan voor de bevoorradingszekerheid, de energienorm, de windmolens op zee, het sociaal tarief”: het zijn volgens Calvo maar enkele van de realisaties van minister Van der Straeten. “We komen van twintig jaar stilstand, hé. Vriend en vijand moeten dat toegeven.”

Van der Straeten kreeg kritiek na enkele stuntelige passages op de VRT, maar Calvo wijst erop dat iedereen wel eens een slecht interview geeft, hijzelf incluis. “Maar wat willen wij eigenlijk? Willen we sterren op de dansvloer?”, vraagt hij zich hardop af. “Dan ben je bij ons aan het verkeerde adres. Of willen we politici die beleid voeren? Degelijkheid lijkt wel de nieuwe kwetsbaarheid. Ik ben daar echt bezorgd over.”

Kernuitstap

Verder maakt Calvo zich sterk dat de kernuitstap zal lukken. “Alles staat in de steigers om het te realiseren, dus ja. Voor de kerstvakantie was de levensduurverlenging nog het plan B. Intussen is er zelfs een alternatief gevonden voor de gascentrale in Vilvoorde. En mag ik ook eens benadrukken dat de kernuitstap een middel is om tot een duurzame energiemix te komen en geen doel op zich!”, besluit hij.

https://redactie.palnws.be/2022/02/theo-francken-groen-haalt-bij-de-volgende-verkiezingen-de-kiesdrempel-niet-meer/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

27 gedachten over “Calvo breekt lans voor minister Van der Straeten: “Wat zij in één jaar tijd realiseert, is indrukwekkend””

  1. De uitleg van calvo is wel totaal waar geworden door dat ene schrijffoutje bovenaan tinneke heeft voor een “stuitend” plan gezorgd, tenzij calvo nog wat messen had liggen om in ruggen te steken kan natuurlijk ook. Nb redactie ge moet dit foutje echt niet aanpassen

  2. Vivaldi heeft dan toch een promotor voor hun puinhoop die ze aan het opbouwen zijn .Links is nu totaal de slechte kant op aan het gaan .Stel u voor als er geen zon is geen stroom ,als er geen wind is geen stroom. Hoe kun je toch zo onnozel zijn .De vervuilende gascentrales is de tegenovergestelde richting .Normaal dat Engie zegt dat ze niet meer terug kunnen 200 miljoen cadeau krijgen is niet niks .Hoeveel dikkoppen gaan daarvan likken.Alles draait om geld en pleziertjes en de gewone burger is de dupe .Deze politiek is zo rot als het maar kan zijn .Hier moet een einde aan komen .Nu gebruiken ze ons spaargeld om te zeggen dat we een rijk land zijn wijl de staat bankroet is .De vuile leugenachtige bedriegers

  3. De gevolgen zullen indrukwekkend zijn voor onze portemonnee…
    Bevoorradingszekerheid dmv een steeds duurder wordende en geopolitieke onzekere gastoevoer… Topbeleid proficiat,de komende generaties zijn u reeds dankbaar.

  4. Inderdaad, wat zij op een jaar naar de kloten heeft geholpen is indrukwekkend. En wat betreft die sterren, zo zou het verplicht moeten zijn dat de ministerposten bekleed moeten worden door geschoolden van die materie en niet door zo maar een niet verkozen onnozele geit(of bok).

  5. “Willen we sterren op de dansvloer?”. Sterren ziet Groen sowieso al en een dansvloer is er alleen om te feesten, waartoe er voor Groen met 2024 in het vooruitzicht geen reden is.

  6. Indrukwekkend, inderdaad! Je kan niet geloven dat zulke dikbetaalde politiekers zo’n chaos kunnen maken van wat ooit een mooi land was om in te leven. Bovendien, moet Kalf-o niet in Nederland de boel gaan verzieken? Of hebben ze hem daar nu ook al een trap onder zijn kont gegeven?

  7. Indrukwekkend hoe die groene seut onze energie veel duurder heeft helpen maken. Indrukwekkend hoe ze gas wil subsidiëren voor electrabel maar de gewone bevolking die subsidies laat betalen.
    Weg met die groene kutpartij van achterlijke gifkikkers.

  8. Deze man hoort thuis in een instelling voor mentaal zwakken. De onzin dat die uitkraamt is ongezien. Deze man is wereldvreemd en realiseert zich totaal niet dat zijn klodderpartij een waanzinnig onrealistisch energiebeleid in onze strot duwt. Steek hem in een dwangbuis geef hem zware medicatie en laat die nooit meer los aub.

  9. Calvo& Tinne zijn zoals den dove & den blinde,zij moeten mekander ondersteunen om over den drempel te geraken,maar ik denk dat ze gaan struikelen,W Imbrechts Middelkerke.

  10. Alles omdraaien van “boven” naar “onder” en vice versa is immers politiek-correct want ondersteboven. Uiteraard collaboreert de gifGroene narren roedel daarbij. Met ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 zullen we hen onder de kiesdrempel verzuipen ; “noch bloemen , noch kransen enkel champagne”

  11. Je zou denken dat ze iemand op die post zetten met een diploma klimaatwetenschap of ingenieursstudies. Tinne heeft een diploma Afrikanistiek. De enige link die ik zie is dat ze van ons land een derdewereldland aan het maken is.

  12. Inderdaad, op één jaar tijd de existentiële angst bij een al geterroriseerde bevolking nog wat meer verhoogd. De bedelstaf komt immers nog wat dichterbij voor een nog groter deel van de mensen.

  13. Calvoke, het Groen jonk dat had gehoopt een minister postje te bemachtigen bij de prijsuitreiking der Vivaldi ,werdt door zijn eigen partij aan de kant geschoven, met een welgemeend schouderklopje.,Bedankt om de bewezen diensten,u was een fijne kandidaat en hopelijk kan u ons nog van dienst zijn ,waren de troost woorden van een uit de kluiten gewassen vroedvrouw ,opperhoofd der Groenen.
    Tineke, het blunder ministertje ( niet onbesproken in het aandelen pakket energie,) bakt er weinig van en Calvoke voelt zich weer geroepen,als de Groene held van vanouds,
    Het Groen mismeesterd jonk zijn drang naar erkenning
    Is dermate groot dat het ziekelijk is….
    Maar geld dat niet om de gehele Vilvadi club?

  14. Calvo heeft overschot van gelijk, zo iemand die op slechts één jaar tijd zoveel naar de kloten gedaan heeft hadden we nog niet gehad, Verhofstad met zijn sale&lease back komt wel in de buurt!

Plaats een reactie

Delen