Het onbekende transgender model voor de Pride-collectie van Adidas. Foto Adidas

Het onbekende transgender model voor de Pride-collectie van Adidas. Foto Adidas

Uncategorized

Charles Michel doet opnieuw niets wanneer Ursula Von der Leyen genegeerd wordt

Redactie PAL

Op het begroetingsmoment van de EU-Afrika-top heeft zich opnieuw een voorval voorgedaan waarbij Ursula Von der Leyen genegeerd werd door een leider. Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, deed echter alsof er niets aan de hand was. De situatie doet denken aan de “sofagate” van vorig jaar.

Opvallend moment op de EU-Afrika-top eerder deze week. Aan de start van de top is het de gewoonte om een begroetingsmoment te organiseren, waarbij enkele hooggeplaatste leiders van de EU de buitenlandse gasten ontvangen. Deze keer waren het Ursula Von der Leyen (parlementsvoorzitster), Charles Michel (voorzitter van de Europese Raad) en Frans president Emmanuel Macron die deze taak op zich namen.

Om één bepaalde gebeurtenis op dit begroetingsmoment is op sociale media veel te doen. Toen de minister van buitenlandse zaken van Oeganda, Haji Abubakhar Jeje Odongo, voorbij kwam, weigerde hij Von der Leyen een hand te geven. In plaats daarvan liep hij haar gewoon voorbij en haastte hij zich tot bij Michel en Macron. Het was pas toen Macron een opmerking maakte tegenover Odongo dat hij Von der Leyen aansprak, maar een handdruk kwam er niet.

Sofagate 2.0

Momenteel komt vooral veel kritiek op de houding van Michel in het hele gebeuren. Die deed namelijk alsof er niets aan de hand was. Daarbij komt nog eens dat het niet de eerste keer is dat een dergelijk incident zich voordoet. In april vorig jaar waren hij en Von der Leyen namelijk te gast in Turkije, waar ze door president Erdogan werden ontvangen. Toen was er veel te doen om het feit dat er slechts 2 stoelen voorzien waren voor Michel en Erdogan. Von der Leyen moest dan maar wat verder op een sofa gaan zitten. Michel kreeg nadien veel kritiek omdat hij geen actie ondernomen had, en daarmee Von der Leyen in schaamte had gebracht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




18 gedachten over “Charles Michel doet opnieuw niets wanneer Ursula Von der Leyen genegeerd wordt”

  1. Die persoon die geen hand gegeven aan Ursula vertegenwoordigd waarschijnlijk een land in Afrika. Wel geen Ontwikkelingshulp voor dat land. Wedden dat ze de volgende keer zelfs de klinken schudden! En eerlijk gezegd wat kan Michel daar aan doen? Als het niveau van u gasten maar de hoogte hebben van ” voeten op heffen”.

  2. Volgens zijn woordvoerder had Joep de Clown niets gezien.
    Verbaast me niks. Die aardappel is op zo’n momenten enkel bezig om zo goed mogelijk in beeld te komen.
    Logisch voor dat slag van politieker. Den dag dat je protocollair nr. 1 bent, tante Ursula maar 2, en de Grote Macron slechts 3, wil je toch niet dat uw moment de gloire met een slechte foto in de gazetten komt.

Plaats een reactie

Delen