Coronacommissaris Pedro Facon. Photonews

Coronacommissaris Pedro Facon. Photonews

Binnenland politiek

Coronacommissaris Pedro Facon pleit voor behoud CST: “We juichen wéér te vroeg”

Van de redactie

“De pandemie is nog niet voorbij, we juichen weer te vroeg.” Dat zegt coronacommissaris Pedro Facon in een interview met De Zondag. Hij zal aan het Overlegcomité – dat samenkomt op 4 maart – voorstellen om over te schakelen naar ‘code geel’ maar de afschaffing van het Covid Safe Ticket (CST) is volgens hem nog niet aan de orde. 

Facon is ervan overtuigd dat het coronavirus op een bepaald moment de samenleving niet meer zal ondermijnen. “We zijn op weg daarnaartoe, maar we zijn er nog niet”, klinkt het. “We moeten wel beseffen dat de pandemie niet voorbij is. Dat is mijn boodschap. Er zijn nog altijd duizenden besmettingen en bijna tweehonderd hospitalisaties per dag.”

Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 4 maart. Facon zal aan het Overlegcomité adviseren om over te schakelen naar ‘code geel’ op de coronabarometer, maar het Covid Safe Ticket (CST) wil hij nog behouden. “Wie gevaccineerd is, heeft een lagere kans om besmet te worden én om het virus door te geven. Dat is bewezen.” . Ook het dragen van mondmaskers in de zorg en op het openbaar vervoer zijn volgens de coronacommissaris verstandig.

Andere varianten

Volgens Facon zullen we nog te maken krijgen met andere varianten van het coronavirus. “Het coronavirus zal niet verdwijnen, maar blijven evolueren. De vraag is of die varianten meer of minder ziekmakend zullen zijn. Dat weten we niet. Het kan dat een volgende variant het vaccin verschalkt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Coronacommissaris Pedro Facon pleit voor behoud CST: “We juichen wéér te vroeg””

  1. Facon , je bent een onnozelaar , dat CST werkt voor geen centimeter en wie gevaccineerd is heeft helemaal niet minder kans om besmet te raken en het virus door te geven,dat is dik gezeik en dat weet u maar al te goed , er gaan meer gevaccineerde besmette mensen op stap met een cst op groen dan wat anders en ook dat weet u best! Ondertussen komt u weeral met nieuwe nog onbestaande varianten (u moet er zelf nog namen voor verzinnen) om de niet begrijpende mensen bang te maken , snap nu toch is dat uw rijk de leugens en geldschepperij voorbij is , en daarbij er zijn op dit moment belangrijker dingen zoals bvb een oorlog gaande , dus hou op SNUL backoff!!!

  2. Nu met alle ogen van de media gericht op de Oekraïne, moeten we bijzonder waakzaam blijven dat ze geen maatregelen doordrukken(zoals verplichte vaccinate en “COVID Spreading Ticket”.
    Ook is het opletten voor de maatregelen van de EU (digitale ID)

  3. mijn kippen hebben meer verstand, heeft dus zelf die barometer gemaakt en nu gaat hij terugkrabbelen, wat en eikel.
    dezen typ heeft geen medische achtergrond maar wel een glazen bol, heeft die gekregen van VDB, slimme zet trouwens om facon uit te spelen, die heeft toch gedaan. Vivaldi zijn niet anders dan huichelaars, leugenaars en lafaards

Plaats een reactie

Delen