Nieuwe staatsbon beduidend minder populair

Vincent Van Peteghem. Photonews

Uncategorized

Erika Vlieghe: “Onvoorzichtig om einde pandemie aan te kondigen”

Simon Segers

Infectiologe Erika Vlieghe maant aan tot voorzichtigheid na de optimistische woorden van viroloog Steven Van Gucht. “Op dit moment lijkt de situatie wel gunstig. Maar het is niet juist en onvoorzichtig om het einde van de pandemie aan te kondigen” , aldus Vlieghe.

Van Gucht is hoopvol dat de besmettelijke omikronvariant zal leiden tot een hogere immuniteit bij de bevolking. “Als de cijfers op deze manier blijven evolueren, zijn ze midden februari mogelijk laag genoeg om te schakelen naar code oranje van de barometer”, zei de viroloog maandag. Vlieghe stelde zich echter meer terughoudend op in Terzake.

Schaapjes op het droge

“Niemand kan de toekomst voorspellen. Op dit moment lijkt de situatie wel gunstig. Maar het is niet juist en onvoorzichtig om het einde van de pandemie aan te kondigen”, sprak de infectiologe. “Een stapsgewijze aanpak zoals bij onze coronabarometer lijkt haar daarom een beter idee. In september schrapte Denemarken alle maatregelen al eens, om in november weer maatregelen in te voeren. “Been there, done that. Is plots van erg strenge maatregelen naar niets meer gaan de oplossing?”

Vlieghe is echter wel hoopvol voor de toekomst. “Ik ben optimistisch over het groot verschil tussen veel besmettingen en het laag aantal ziekenhuisopnames. Dat is bemoedigend. Maar er komen nog steeds coronapatiënten in het ziekenhuis terecht. En dat stijgt voorlopig nog. We hebben onze schaapjes nog niet op het droge.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Erika Vlieghe: “Onvoorzichtig om einde pandemie aan te kondigen””

  1. Schoenmaker blijf bij je leest. Het beleid moet men overlaten aan de verkozenen des volks. Niet aan wetenschappelijke kwakzalvers die onze vrijheden willen beperken en afpakken. De eerste wetenschapper die zei dat de aarde rond was hebben ze op de brandstapel gelegd……….Dus denk maar niet dat het merendeel van de zelfverklaarde wetenschappers de waarheid in pacht hebben.

  2. tante nonneke gaat het nog eens uitleggen, tuurlijk zijn de schaapjes nog niet op het droge, ze moeten nog eerst een 4de spuitje krijgen.
    Haar aandelen moet ze veilig stellen

  3. Mensen toch, wie steekt dat oud seniel fossiel in een bokaal op sterk water. Wie gelooft er ook nog maar één snars van deze’paniekzaaiers’. Als er ene zegt dat het goed gaat moet er onmiddellijk een andere het angstvuurtje weer wat aanwakkeren.Weg met deze angstidioten, bah.

  4. Ik denk dat ze best ergens in een grot gaat leven, ver weg van alles en iedereen. Dan zal ze van haar overdreven fobie van het virus afgeraken. Zelfs als er één zou liggen met een griep op IZ , doet ze haar mondmasker op..

Plaats een reactie

Delen