CST. Foto Shutterstock.

CST. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Europese Commissie wil Covid Safe Ticket tot 2023 verlengen

Ruben Notteboom

De Europese Commissie wil de coronapas verlengen tot in de zomer van 2023. Die toegangspas, het zogenaamde Covid Safe Ticket of CST, is volgens de EU en Belgische overheid fundamenteel in de strijd tegen het coronavirus.

“Covid-19 blijft wijd verspreid in Europa en het is op dit ogenblik niet mogelijk om de impact te bepalen van een mogelijke stijging van het aantal besmettingen in de tweede helft van 2022 of van het opduiken van nieuwe varianten”, argumenteert de Commissie volgens BELGA.

(Lees verder onder de tweet)

Vlaams Belang wil Covid Safe Ticket afschaffen

Vlaams Belang wil echter het CST volledig afschaffen. Voorzitter Tom Van Grieken beweert zelfs dat het CST zelfs de volksgezondheid en democratie schaadt. Dat schreef hij in een vrije tribune voor PAL NWS.

Het verzet tegen zo’n pasjesmaatschappij was én is nochtans legitiem. Inenting moet immers een vrije keuze blijven. Fysieke zelfbeschikking en keuzerecht staan immers centraal in een vrije samenleving en dat is maar goed ook. Toegegeven: geen enkel recht is absoluut, maar hieraan tornen in functie van een vaccin dat helaas niet als een ‘silver bullet’ werkt, is minstens dubieus,” schrijft Van Grieken. Hij beargumenteert ook dat de coronapas het medisch geheim schendt.

De volledige vrije tribune kunt u hier lezen.

https://redactie.palnws.be/2022/01/tom-van-grieken-de-cst-pas-schaadt-de-volksgezondheid-en-de-democratie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

7 gedachten over “Europese Commissie wil Covid Safe Ticket tot 2023 verlengen”

Plaats een reactie

Delen