Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Facebook daalt 200 miljard op beurs, aantal actieve gebruikers stagneert

Simon Segers

Het aandeel van Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, is ruim 20 procent gedaald. Omgerekend gaat het over een verlies van ongeveer 200 miljard dollar. Voor het eerst is ook het aantal actieve Facebook-gebruikers gestagneerd op 1,929 miljard.

In 2012 trok Facebook voor het eerst naar de beurs, en het aandeel steeg bijna elk jaar in waarde. De beursduik is dus hoogst ongewoon. Het bedrijf wijt de tegenvallende resultaten aan concurrentie van de applicatie TikTok en nieuwe privacyregels van Apple, waardoor advertenties minder gericht zijn op gebruikers. Algemeen stijgt de populariteit van zogenaamde ‘reels’ (korte filmpjes, red.) op sociale media. Platformen als TikTok en ook YouTube zetten hier massaal op in, maar dit gaat gepaard met lagere reclame-inkomsten.

Meta verwacht een daling in opbrengsten uit advertenties. Het laatste kwartaal van 2021 haalde het bedrijf 8 procent minder winst dan het jaar voordien, waarna veel investeerders aandelen verkochten. Dit leidde tot de beursduik gisteren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Facebook daalt 200 miljard op beurs, aantal actieve gebruikers stagneert”

  1. En het censureren van een afwijkende mening op het platform en de connecties met WORLD ECONOMIC FORUM die bovenkomen hebben er niet mee te maken? Net zoals de politieke partijen die deelnemen aan deze poging om een Europese dictatuur mogelijk te maken, zullen de bedrijven die zwaar gecensureerd hebben zwaar afgestraft worden. Of het nu stemmen zijn, of gebruikers maakt niet uit! #TRIBUNAAL

Plaats een reactie

Delen