Fox News haalt nu zelfs de meeste kijkers bij progressief doelpubliek

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Fox News populairste zender bij progressief publiek

Carl Deconinck

Nieuwe kijkcijfers uit de VS onderstrepen de populariteit van Fox News bij het brede publiek. Vooral de bekend conservatieve commentator Tucker Carlson loopt in de kijker. Zijn shows, Tucker Carlson Tonight en Tucker Carlson Today, zijn enorme hits. In die mate zelfs dat hij meer progressieve kijkers kan lokken dan de linkse concurrentie.

De meest recente data van Nielsen MRI Fusion zijn veelzeggend. In oktober 2021 was Carlson het meest bekeken programma in de belangrijkste leeftijdsgroep van Democraten, de groep tussen 25 en 54 jaar oud. Dat komt bovenop de meerderheid van kijkers die zichzelf als Republikein identificeert.

Tijdens primetime, het belangrijkste tijdslot van de dag, haalt Fox News 73 procent van de conservatieve kijkers. Ook de mensen die zich als onafhankelijke identificeren, kiezen voor de conservatieve nieuwszender. 55 procent van de belangrijkste leeftijdsgroep schakelt in op Fox News. De linkse zender CNN haalt slechts 23 procent en het zo mogelijk nog linksere MSNBC 22 procent.

Progressieve kijkers

Het meest opvallende is hoeveel progressieve kijkers kiezen voor Fox News en Tucker Carlson. Van de bevraagde kijkers die zichzelf als progressief zien, kiest 39 procent voor Fox News, waarmee de zender ook bij hen het populairst is. Carlson is ook bij de Democraten een veelbekeken tv-persoonlijkheid. Qua totaal aantal kijkers op links staat hij op de derde plek. Van de vier meest bekeken programma’s bij de Democraten bekleedt Fox News maar liefst drie posities. Dat zijn The Five, Tucker Carlson Tonight en Hannity. Het populairste programma op links blijft wel de Rachel Maddow Show op MSNBC.

Deze cijfers zijn mogelijk een deel van de verklaring waarom de linkerzijde zo giftig reageert op de verslaggeving van Fox News. De conservatieve zender is al 20 jaar lang de meest bekeken zender op de kabel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Fox News populairste zender bij progressief publiek”

Plaats een reactie

Delen