Apple Store, Leidseplein (Shutterstock)

Uncategorized

Gijzeling in Amsterdamse Apple Store nog steeds bezig

Wannes Neukermans

Op het Leidseplein in Amsterdam is dinsdagavond een heus politieleger met speciale eenheden aanwezig. Een woordvoerder van de Nederlandse politie wist te melden dat er iets gaande is in de Apple Store. Video’s van getuigen tonen hoe een man met een vuurwapen door de winkel loopt, terwijl hij een andere man onder schot houdt. De Politie Eenheid Amsterdam bevestigt dit via Twitter.

Het Leidseplein, bekend door het bruisende uitgaansleven met onder andere concertzalen Paradiso en Melkweg, ligt in het centrum van Amsterdam. Het is afgezet en mensen in omliggende panden van de Apple Store moeten binnenblijven, met ramen en deuren gesloten. Terwijl Het Parool en AT5 spreken van een gewapende overval, zou de situatie intussen zijn geëscaleerd tot een gijzeling. Die was omstreeks 21u00 nog steeds bezig. De politie is massaal aanwezig en wordt vergezeld door de burgemeester en justitie. (Lees verder onder Tweet)

De politie vraagt omwonenden binnen te blijven en houdt iedereen via Twitter op de hoogte van de situatie. Om het onderzoek en hun inzet niet te verstoren, weigeren ze momenteel echter concrete informatie te geven. Wel zijn er speciale eenheden aanwezig die voorzien zijn op situaties die meer dan alleen noodhulp vergen, aldus de Amsterdamse politie.

Speciale eenheden en helikopter

Rond 17u40 kwamen de eerste meldingen van de overval binnen. Beelden op sociale media tonen een gewapende man die een andere, ongewapende man, onder schot houdt. De Nederlandse nieuwssite AT5 meldt dat verschillende getuigen schoten hoorden. De Nederlandse journalist Tim Wagemakers, die ter plaatse is, meldt agenten met getrokken wapens en een politiehelikopter. De gebouwen het dichtst bij de Apple Store zijn door de politie intussen ook geëvacueerd.

Iets voor 21u00 meldde de politie van Amsterdam dat de gijzeling nog steeds aan de gang is. Wel konden er al verschillende personen de Apple Store ongedeerd verlaten. Verdere informatie is er niet, maar de ordehandhavers willen iedereen oproepen om geen informatie over mogelijke plaatsen in de winkel waar mensen kunnen verstopt zitten te delen. Intussen raakte wel al duidelijk dat het om één gijzelaar gaat.

https://twitter.com/philip035050/status/1496170773467340806?s=20&t=XcAEbM9BdNBg9JWN_DFgEQ

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Gijzeling in Amsterdamse Apple Store nog steeds bezig”

  1. “De Nederlandse journalist Tim Wagemakers, die ter plaatse is, meldt agenten met getrokken wapens” Merkwaardig, en dat bij een gijzeling? Wie verwacht nu zoiets. Wannes komt van een andere planeet zo lijkt.

Plaats een reactie

Delen