Jeff Zucker (Shutterstock)

Jeff Zucker (Shutterstock)

Uncategorized

Grote baas CNN stapt op nadat hij zelf betrokken blijkt te zijn in een schandaal

Carl Deconinck

De Amerikaanse nieuwszender CNN staat nog maar eens in het oog van de storm rond ongepaste relaties op de werkvloer. Dit keer is het de grote baas zelf die in opspraak kwam. Jeff Zucker nam per direct ontslag.

Het schandaal kwam aan het licht bij het onderzoek naar een vorig schandaal, een van velen. Toen men naging wat er allemaal verkeerd was gelopen in de zaak rond Chris Cuomo, een bekend schermgezicht dat zijn invloed misbruikte om zijn broer, de toenmalige progressieve gouverneur van New York uit de wind te zetten kwam het een en het ander aan het licht. Die broer, Andrew Cuomo, was trouwens zelf in opspraak gekomen rond seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Bij dat integriteitsonderzoek binnen CNN kwam naar boven dat de directeur van CNN, Jeff Zucker, zelfs een geheime relatie onderhield met een dichte medewerkster. Zucker had die relatie niet gemeld, zoals nochtans zou moeten. De vrouw waarmee hij een ongepaste relatie is begonnen is Allison Gollust, het hoofd van de marketing van CNN. Zucker en Gollust begonnen hun affaire terwijl ze nog getrouwd waren.

Er kunnen heel wat vragen gesteld worden rond de affaire. Beiden kozen immers initieel de kant van Cuomo toen diens zaak aan het licht kwam. Gollust zelf beheerde in het verleden de communicatie van Andrew Cuomo als pr-expert voordat ze bij CNN aan de slag ging. Men is nu zeer benieuwd wat er nog allemaal naar boven zal komen bij CNN.

In december vorig jaar bleken er maar liefst 2 belangrijke producenten verdacht te worden van ernstige pedofiele feiten. Ze verloren in die periode ook hun schermgezicht Chris Cuomo omdat die zijn integriteit ten grabbel bleek te hebben gegooid. Verder was er ook nog het geval van juridisch analist Jeffrey Toobin die betrapt werd op masturberen voor de camera. Recent kwamen er ook geloofwaardige beschuldigingen tegen een ander bekend gezicht, namelijk Don Lemon. Hij zou een man seksueel aangerand hebben.

CNN zelf onderstreept de waarde die Zucker had voor het bedrijf. Hij had volgens hen oog voor nieuws en talent en voerde een beleid van “feiten eerst.” Ze prijzen Zucker omdat “hij Trump confronteerde met zijn leugens.” Daardoor, aldus CNN, werd CNN “de boeman voor de rechtse media.” Ze besluiten dat Zucker een groots figuur was in de nieuwswereld en zijn invloed in de Amerikaanse politiek navenant was.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Grote baas CNN stapt op nadat hij zelf betrokken blijkt te zijn in een schandaal”

  1. Dit is het linkse eliteclubje dat anderen het vermanend vingertje voorhoudt.
    Wie niet tot hun beschut kringetje behoort is zondaar tot in de eeuwigheid.
    Ik zou zeggen: nog meer van dat nieuws.

Plaats een reactie

Delen