INTERVIEW. Gerolf Annemans over onafhankelijkheid: “Vroeger ging het over José Happart en BHV, nu gaat het over de financiële catastrofe van België”

Gerolf Annemans. Foto: via redactie

Uncategorized

Heisa over terugkeer “klimaatactivistische” weervrouw Jill Peeters

Redactie PAL

Er is op sociale media heel wat te doen omtrent de terugkeer van Jill Peeters als weervrouw. Vooral de uitspraak dat ze voor “méér dan het weer” terugkomt beroert de gemoederen. “Moderne missionarissen, gezonden door de Klimaatkerk”, klinkt het onder andere.

Jill Peeters stopte ongeveer twee jaar geleden als weervrouw bij VTM nieuws, maar maakte onlangs de beslissing om terug te komen naar het scherm. Toch zal ze niet enkel over het weer praten, maar is het de bedoeling om ook dienst doen als ‘klimaatvrouw’ voor Het Laatste Nieuws en VTM.

Naar eigen zeggen werd Peeters na haar afscheid namelijk vaak aangesproken op straat over de klimaatverandering of vroegen CEO’s haar om webinars te geven omtrent duurzaamheid en ondernemen. Om die vragen te beantwoorden geeft ze nu een opleiding van 4 maanden aan de KU Leuven omtrent dit onderwerp. Daarnaast werkte ze ook samen met Canvas om een programma omtrent de klimaatverandering op poten te zetten;

Pepinster

De overstromingen in Wallonië van afgelopen zomer waren volgens Peeters een kantelpunt. Dat vertelt ze in een interview met Het Laatste Nieuws. “Ik was er écht niet goed van. Een paar maanden later was ik terug en de geur van verrotting, ziekte en verderf hing er nog in de lucht.”, aldus de weervrouw. “Toen wist ik: ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen. Ik moet iéts doen.” Volgens Peeters wil ze de mensen via het weerbericht duidelijk maken hoe erg het klimaat eraan toe is. “Het weerbericht is een gemakkelijke binnenkomer om het met mensen over klimaat te hebben.”, stelt ze.

Toch vooral menselijke fout

Premier Alexander De Croo stelte enkele maanden na de overstromingen op de klimaatconferentie van Glasgow dat “de 41 mensen die in juli omkwamen in overstromingen in mijn land, de eerste Belgische slachtoffer zijn van de klimaatverandering.” Met andere woorden: de doden in Pepinster waren te wijten aan de klimaatcrisis.

Die uitspraak viel niet in goede aarde, nadat onderzoek had uitgewezen dat vooral menselijke factoren aan de basis lagen van de ramp in Pepinster. Zo liet men het waterpeil in het stuwmeer van Eupen te laag staan en liet men de dam daar te lang dicht. “Dat de regering dit allemaal laat gebeuren is stuitend, maar dat de premier dit drama aangrijpt om zijn eigen dogmatische klimaatagenda te verkopen, daar zijn geen woorden voor.“, reageerde bijvoorbeeld Theo Francken.

Het is minstens opmerkelijk te noemen dat Peeters hier in alle talen over zwijgt. Hoewel duidelijk is dat klimaatdoden in Pepinster vooral te wijten zijn aan beleidsfouten, blijft de ramp aangewend worden om te onderbouwen dat de klimaatverandering ook bij ons desastreus huishoudt. Dat valt ook bepaalde politici op.

Kritiek

“Journalisten op de weerdienst met een missie. De moderne missionarissen, gezonden door de Heilige Klimaatkerk. Beangstigend.”, aldus Theo Francken (N-VA) op Twitter. Hij is echter niet de enige die zijn bedenkingen uit. “Zelden iemand zo gehyped zien worden als deze megalomane ex-weervrouw, een schoolvoorbeeld van iemand die lijdt aan een Godcomplex”, reageert ook Sam Van Rooy (VB). Partijgenoot Dries Van Langenhove stelt dan weer dat “het weerbericht linkse, globalistische propaganda wordt en u moet dat leuk vinden.”

Niet iedereen is echter gediend met deze kritische woorden. Zo springt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle in de bres voor Peeters. “Steeds meer politici die de media en journalisten viseren. Gevaarlijke evolutie”, klinkt het op Twitter.

Ook acteur en theatermaker Michael De Cock vindt de kritiek niet kunnen. “Wat voor iemand ben je eigenlijk als je een weervrouw wil bashen bij haar terugkeer naar het scherm?”, vraagt hij zich af.

Journalist Bart Eeckhout, werkzaam bij De Morgen, heeft het dan weer over intimidatie van de pers. “Bij deze wil ik me verzetten tegen dit soort politieke intimidatie van de vrije pers. Not on my watch.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




21 gedachten over “Heisa over terugkeer “klimaatactivistische” weervrouw Jill Peeters”

  1. Verwonderd me niks. Klimaatoptimistische menigen komen in onze media simpelweg niet meer aan bod, of het zou moeten zijn om ze belachelijk te maken. Ook in de academische wereld worden klimaatoptimisten onder druk gezet of zelfs ontslagen. Zo is het wel gemakkelijk om aan een wetenschappelijke consensus te geraken natuurlijk.

  2. Mevrouw Peeters zal dus weer een tijdje ” het (mooie ) weer ” presenteren op VTM en ik begrijp haar woorden ” Meer dan het weer “, als zijnde een sollicitatie naar een verkiesbare plaats op een groene lijst bij de volgende verkiezingen. Maar of het veel zal helpen ???

  3. Een beleidsfout idee eigenlijke oorzaak van de ramp.De echte politiekers zouden dit dagelijks moeten herhalen.
    Onder echte politiekers versta ik deze personen die oprecht zijn en niet op de loonlijst van één of andere WEF groep staan.
    DeCroo volgt klakkeloos zijn ontvangen instructies, zonder enig gevoel voor de burger.

  4. Ik begrijp al die heisa niet, is DPG media niet vooral bekend om zijn
    juiste en correcte weergave van de feiten en zeker niet onderhevig
    aan politiek invloeden (grapje, lachen is goed voor uw gezondheid)

  5. Een weervrouw presenteert het weer. Een activiste krijgt haar gram in de daartoe geëigende organisaties, maar niet in het weerbericht. Als het weerbericht instrument wordt van activisme, is het geen weerbericht meer, maar gekleurde propaganda. VTM kleurt je dag. Je kan dit helaas als realiteit beschouwen.

  6. En de politieke intimidatie van de politiekers die niet in de blm hysterie of de klimaatkerk of het lgtabcd circus of in de ophemeling van de ” kansenparels ” meestappen ? waarschijnlijk nooit van gehoord ?

  7. Heeft er iemand een idee welke opleiding dit “klimaatgenie” heeft gehad om als expert ter zake te worden beschouwd? Juist…! Mag een kantkloster zich dan ook aanbieden als “expert in energietransitie” en een haarkapster als “expert in epidemiologie”, want dat zijn ongeveer .de verhoudingen ( met alle respect voor de veeleisende hobby van kantklossen en het respectabel beroep van haarkapster!) Dit is een regelrechte kaakslag voor David Henau, maar ja die heeft een gepaste opleiding en is dus minder geschikt als klimaatgoeroe.

  8. 2 jaar geleden had ze een diagram op het nieuws voorgesteld met alle grote vervuilers maar de allergrootste vervuiler, de scheepvaart, heeft ze onder druk van de lobby niet vernoemd, vele keren heb ik haar aangeschreven maar nooit antwoord gehad. Valse voorstelling en bedrog. Idem voor het stijgen van de zeespiegel, neem een karaf en vul ze met ijsblokjes, dan vullen met water tot de rand en als het ijs gesmolten is zal het waterpeil dalen. Dus de zeespiegel gaat zakken en het volume van alle gletsjers is een promille van een promille van het aardoppervlakte.

  9. Zin en onzin verkopen over het klimaat zorgt altijd voor een winstgevende vaste job. Anuna Dewever heeft zelfs met een gekregen A2 diploma een job in de EU, waar veel masters van mogen blijven dromen. En nu Mvr Peeters die ons elke avond weer gaat schrik aanjagen: morgen gaan we verbranden, verdrinken of weg waaien. Objectieve en wetenschappelijk cijfers zullen te pas en te onpas misbruikt worden om haar grote gelijk te demonstreren.

  10. Betweter en tsjeef Dalle klaagt aan dat media en journalisten steeds meer worden geviseerd. Hoe zou dat komen? Dalle zelf wil het blijkbaar niet weten want hij sluit zijn ogen voor al de onzin en leugens die journalisten uitkramen zeker als het over klimaat, corona en migratie gaat.

  11. Na de verheerlijking van de Corona fanatiekelingen wordt het blijkbaar tijd om opnieuw de kaart van het klimaat te trekken om voor nog meer onrust te zorgen in ons land.De wereld zit al duizenden jaren in een wisselend klimaatperiodes, dan een hitteperiode, nadien een ijsperiode, dus waarover klagen die angsthazen.Bovendien kunnen wij als mensen amper iets doen tegen de opwarming, als de grote vervuilende landen lustig verder doen.

Plaats een reactie

Delen