De Japanse premier Fumio Kishida © Hannah Mckay/Empics Entertainment/Photo News

De Japanse premier Fumio Kishida © Hannah Mckay/Empics Entertainment/Photo News

Uncategorized

Japan gaat vloeibaar aardgas sturen naar Europa na vermindering uitvoer van Rusland

Maarten Sirre

Japan heeft aan Europa en de Verenigde Staten belooft vloeibaar aardgas te sturen naar het Europees continent. Dit omdat er tekorten dreigen te ontstaan wegens de verminderde uitvoer van Rusland. Bij een mogelijk conflict tussen Rusland en Oekraïne zouden de tekorten (en dus ook de gasprijzen) nóg verder oplopen. De eerste ladingen van Japan zouden in maart moeten aankomen. Zo meldt de NOS.

Door de aanhoudende spanningen tussen Rusland en het Westen ontstaan er tekorten aan aardgas. Dit is één van de redenen dat de prijs zo extreem hoog is geworden. Op aandringen van de Verenigde Staten en de Europese Unie heeft Japan daarom besloten vloeibaar aardgas naar het Europees continent te verschepen. De ambassadeurs van de betrokken partijen zijn tot de overeenkomst gekomen in Tokio.

Alleen wanneer Japan het niet nodig heeft

Japan is akkoord gegaan met de Europese Unie op de voorwaarde dat het enkel aardgas stuurt als ze achten het niet zelf nodig te hebben. Dat zegt de Japanse minister van Industrie Haquida Koichi. Er zullen wel alvast schepen gestuurd worden, de eersten daarvan komen aan in maart. Ook zullen er schepen die al onderweg waren naar andere plaatsen veranderen van koers naar Europa. Om hoeveel vloeibaar aardgas het gaat is nog niet duidelijk. Het ligt er maar aan hoeveel de schepen al bij zich hebben.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Japan gaat vloeibaar aardgas sturen naar Europa na vermindering uitvoer van Rusland”

  1. Wat is het alternatief, nu de EU, Poetin in een hoekje heeft gedreven ?
    De EU “Grootlichten” zetten nu het mes op de keel van Poetin, op dezelfde manier, zoals ze dat hebben gedaan met Duitsland, na WO I, via het Verdrag van Versailles, waardoor Hitler aan de macht is kunnen komen. Hitler had geen kernwapens. Poetin wel. Tegelijk wordt het steeds duidelijker dat de nieuwe EU politieke adel de Europese middenklasse wil vernietigen en vervangen door een makkelijk te manipuleren, domme massa. Desnoods, via import en/ of oorlog.

Plaats een reactie

Delen