VBJ pleit voor gemeenschapsplicht voor schoolverlaters
Uncategorized

Jong VLD verkiest Sihame El Kaouakibi als ‘Blauwe Kneus’ van het jaar

Redactie PAL

Elk jaar verkiest Jong VLD een ‘Blauwe Reus’, die het jaar daarvoor opviel wegens een bijzonder engagement. Daarnaast verkiezen ze echter ook steeds een ‘Blauwe Kneus’. Deze bijzondere eer ging dit jaar naar Sihame El Kaouakibi.

De prijs van ‘Blauwe Kneus’ gaat traditioneel naar iemand die de liberale principes het jaar ervoor met de voeten heeft getreden. Niet totaal onverwacht is het Sihame El Kaouakibi die daar in de prijzen valt. Zij raakte in 2021 namelijk verwikkeld in het schandaal rond subsidiefraude en werd toen uit de partij gezet. Ze is echter nog steeds lid van het Vlaams Parlement, maar daar kwam ze al maanden niet meer opdagen. “Daarmee stelt ze ook de politiek in een slecht daglicht.”, aldus de jonge liberalen.

Aleksej Navalny

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny ging dan weer met de titel ‘Blauwe Reus’ lopen. Volgens Jong VLD staat hij symbool voor integriteit en een aanhoudende strijd voor meer democratie in Rusland. “Op een moment dat Rusland een steeds autocratischere wending neemt en vandaag zelfs dreigt met het binnenvallen van een soevereine staat zoals Oekraïne, verdient Navalny alle lof voor zijn niet-aflatende strijd”, stelt voorzitter Philippe Nys.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Jong VLD verkiest Sihame El Kaouakibi als ‘Blauwe Kneus’ van het jaar”

  1. Zouden haar multiculturele fratsen inmiddels al in de PoCo-doofpot steken bovenop de stinkende walm der werkelijke Dutroux netwerken en het “schietkraam” van “Bende van Nijvel” foor ?

  2. Dat moet een moeilijke keuze geweest zijn. Ik kan zo voor de vuist nog een stuk of tien blauwe kneuzen/volksverlakkers/kiezerbedriegers opnoemen. Ze zijn er zowaar in geslaagd de socialisten als eerste sjoemelpartij van de troon te stoten. Proficiat allemaal!

Plaats een reactie

Delen