OPINIE. John Croughs: “Racisme: eindelijk is de cirkel rond!”

Conner Rousseau. Photonews||Brussels Belgium 19/09/2023 Conner Rousseau, president vooruit

Uncategorized

Journalist tegen De Croo: “U hebt geen antwoorden, uw persconferenties zijn een show.”

Redactie PAL

Alexandre Penasse, een Waals journalist voor de nieuwssite Kairos Presse, heeft op de persconferentie van het overlegcomité stevig uitgehaald naar premier Alexander De Croo. Daarna verliet hij uit protest de zaal.

Penasse nam het woord na de persconferentie, wanneer het de beurt aan de media was om vragen te stellen aan de eerste minister. “Meneer De Croo, uw persconferenties zijn allemaal voor de show. U hebt geen antwoorden en het is tijd dat u uzelf vragen gaat stellen.”, aldus de journalist. “De geschiedenis zal jullie allemaal veroordelen.” Hierna stond hij op en verliet hij de zaal.

De Croo reageerde niet inhoudelijk op de uithaal van Penasse, maar relativeerde diens woorden. “Soms is er komedie op een persconferentie.”, zei de premier. Toen een andere journalist zijn hand op stak om een vraag te stellen vroeg de eerste minister “of jij ook van plan bent om een stukje komedie op te voeren.” Die verzekerde de premier dat dit niet het geval was. De Croo eindigde door te zeggen dat “Ik heb begrepen dat de geschiedenis mij zal beoordelen, maar ik denk dat we dat allemaal ooit zullen moeten ondergaan.”

‘Complotjournalist’

De traditionele media waren er uiteraard als de kippen bij om het gedrag van Penasse af te keuren. Het gebeurt immers niet vaak dat een journalist zo duidelijk ingaat tegen de manier waarop een (eerste) minister het beleid voert of de bevolking informeert op een persconferentie. Het blijft dan ook vaak tot enkele oppervlakkige vragen, zonder het de minister al te moeilijk te willen maken.

Daarom wordt Penasse nu weggezet als ‘complotjournalist’. Dit omdat zijn website Kairos Presse aldus Het Laatste Nieuws “doelbewust de polemiek en de complotten” opzoekt. Wanneer men echter zelf naar de website kijkt ziet men dat het vooral gaat om opiniestukken, waarbij ook vaak kritiek wordt gegeven op het coronabeleid. Van complottheorieën lijkt geen sprake te zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Journalist tegen De Croo: “U hebt geen antwoorden, uw persconferenties zijn een show.””

  1. Weer een durver die bij het huisvuil zal worden gezet. Het zal zolang lukken tot inderdaad deze rotpolitiekers compleet door de mand vallen. Tot nu toe worden ze enórm beschermd door enorm goede acteurs in de VRT, VTM en andere media…de naam journalisten onwaardig. Ook zij zullen boeten…

  2. Erik ik ben een bejaarde en mijn fantasie wereld ligt in brakel ,waar je als arme mens gewoon gepest woord door oude croo.porno croo .VLD burgemeester .ocmw politie onder burgemeester .rechter en beroepsrechter , en laatst parket magistraat ovld en waarom om een VLD huisjes melk er te beschermen die vakbonds afgevaardigd is en een plaats bij gecoro ik heb bewijzen van alles mij aangedaan .maar ben er niets mee .te veel vld

Plaats een reactie

Delen