Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

Hendrik Bogaert. Photonews

Uncategorized

‘Killer van Kortenberg’ riskeert 12 maanden cel voor bedreigingen aan Bart Somers

Belga Press Agency

Het openbaar ministerie heeft maandag voor de correctionele rechtbank van Leuven twaalf maanden cel gevorderd tegen Marcel H. voor bedreigingen aan het adres van Vlaams minister Bart Somers, VRT-journalist Tim Pauwels en UZ-intensivist Geert Meyfroidt. De beklaagde stuurde mails van een anoniem mailadres waarin hij volgens het openbaar ministerie onder andere dreigde met het in brand steken van Bart Somers. De beklaagde noemde het zelf zijn vrije meningsuiting en vroeg de vrijspraak.

De feiten dateren van november 2019. Naar aanleiding van opmerkingen van Vlaams minister van Samenleving Bart Somers (Open Vld) in een debat over de brand in het asielcentrum in Bilzen, schreef Marcel H. de eerste dreigmail waarin hij vond dat “ratten van het soort van” Somers in brand moesten gestoken worden. De mails sloot hij telkens af met KK, wat volgens hemzelf staat voor ‘Killer van Kortenberg’. Uit de mail bleek ook dat H. wist waar Somers woonde.

Na een eerste verhoor schreef hij nog gelijkaardige mails, waarbij ook VRT-journalist Tim Pauwels werd bedreigd. Een jaar later diende het UZ Leuven een klacht in, naar aanleiding van mails aan het adres van intensivist Geert Meyfroidt, die op dat moment veel in de media kwam naar aanleiding van de coronacrisis.

“Ethisch oordeel”

Volgens de beklaagde, die zichzelf verdedigde, waren de mails geen echte bedreigingen, wat de burgerlijke partijen wel zo zagen. Volgens hem ging het louter om een “ethisch oordeel”, al bleek uit verhoren dat hij niet uitsloot dat hij effectief tot daden zou overgaan, afhankelijk van de staat van het land en de politiek over enkele jaren. De mogelijkheid van een straf onder voorwaarden wees hij af. “Als ik schuldig ben ga ik wel naar de gevangenis”, stelde hij.

Uitspraak op 7 maart.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “‘Killer van Kortenberg’ riskeert 12 maanden cel voor bedreigingen aan Bart Somers”

  1. Vreemde uitspraken tegenwoordig, bart SSomers subsidieert de koran die oproept om niet moslims te doden in koran 2/24 en ze doen het nog ook, herdenk New York 9/11 met 4000 doden. Dus SSomers maakt zich schuldig aan het oproepen tot doden van ongelovigen. Maar ja, wie vertrouwd nu nog een rechtbank?

  2. Liberale politici in Vlaanderen is zoiets als heilige koeien in India. “Ratten van het soort van Somers moesten in brand worden gestoken (citaat). Is dat niet in strijd met de wet op het dierenwelzijn? Opletten dus: ratten niet vergelijken met politici. De dieren hebben ook hun gevoelens. Bovendien staan liberale politici niet direct bekend als humoristen. Bij deze is opnieuw bewezen dat anonimiteit niet (meer) bestaat. De jongens en meisjes van de Sécurité belge lezen mee en ze zijn betaald om te klikken.

  3. Criminelen zoals een Bart Somers die met zijn Kuawabibi ongeschonden met de grootste fraudezaak van de laatste jaren wegkomt , De moefti die het eigen volk zwaar laat straffen voor wat loze bedreigingen of het tonen van anti islam pancarten !Links Liberale logemaffiosi met psychopathische trekjes , afvoeren dat soort

Plaats een reactie

Delen