De Grote Markt in Den Haag (Shutterstock)

De Grote Markt in Den Haag (Shutterstock)

Uncategorized

Mogelijke terrorist krijgt geen celstraf in Nederland

Ward Van Meensel

Een mogelijke terrorist uit Den Haag krijgt geen officiële straf, zo schrijft De Telegraaf. Illegale Egyptenaar Mahmoud K. dreigde er vorig jaar mee om met een raketwerper de Grote Markt aan te vallen. Hij krijgt voor de geplande aanslag slechts een gedwongen opname.

Een mogelijke terrorist uit Den Haag zal geen straf krijgen voor zijn geplande terreurdaad. De illegaal in het land verblijvende Egyptenaar Mahmoud K. zou op 6 mei 2021 naar de Nederlandse inlichtingendienst gebeld hebben om zijn aanslag aan te kondigen. De terrorist was van plan om met een raketwerper de Grote Markt in Den Haag aan te vallen. De politie was er snel bij om Mahmoud K. te arresteren. De Egyptenaar had drie messen op zak.

“Verwarde man”

De psychiater van Mahmoud K. heeft gepleit voor ontoerekeningsvatbaarheid. De verdachte zou volgens hem slechts verward geweest zijn. Hij zou daarmee de tweede “verwarde man” geweest zijn die in Den Haag een aanslag poogde te plegen. In 2018 trachtte de Syriër Malek F. met messen Bevrijdingsdag te verstoren. Daarbij vielen drie gewonden. De messen doen ook denken aan de aanslag op London Bridge in 2019, waarbij de Pakistaanse Usman Khan twee mensen doodde. Deze twee terroristen werden destijds ook beschreven als “verwarde mannen”.

Voor het dreigen met een aanslag zal Mahmoud K. dus geen celstraf krijgen. De Egyptenaar zou zich niets herinneren van zijn telefoontje naar de inlichtingendienst. Hij zal gedwongen opgenomen worden en psychologische hulp krijgen. Ten slotte was er volgens de politie geen sprake van een terroristisch motief. Of de illegale Egyptenaar op een correctie manier uit het land gewezen zal worden is niet bekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Mogelijke terrorist krijgt geen celstraf in Nederland”

  1. Zo kennen we ze weer in Holland. Als je daar een kat een kat noemt is het kot te klein al mag je dan van jezelf nog beweren dat je een zot bent. Als je daar echter in uw slaapkleed staat te zwaaien met een machinegeweer en een beetje anders gepigmenteerd bent is dat allemaal geen probleem en val je automatisch in de categorie van de zotten, zo kom je daar bij de verdwaasde Hollandse ” justitsie ” met alles weg. Hier gaan we dezelfde weg op.

  2. Hoelang het riedeltje van de ‘verwarde man’ nog zal standhouden is koffiedik kijken. Tot een poging tot aanslag eens ‘slaagt’ en er dodelijke slachtoffers vallen. Dan zullen de welmenenden wel even in hun bunker gaan schuilen.

  3. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Succesvol excuus van ”k herinner me niks weer” is ondertussen alom bekend en wordt door de overheid bewust niet doorprikt.
    Bovendien weeral een illegaal die voor jaren gratis onderdak gevonden heeft én voorkruipt bij de psychiatrische ondersteuning ten nadele van een brave belastingbetalende burger of zijn kin(eren!

  4. Nee Liesbeth nee, hij krijgt geen straf. Een gedwongen opname in een instelling bedoeld voor het krijgen van psychologische hulp is geen straf. Dat dient om de “verwarde” man te helpen. En verder: Wie een dergelijke bedreiging vormt voor de maatschappij hoort niet in die maatschappij thuis.

Plaats een reactie

Delen