Burgemeester Femke Halsema (Shutterstock)

Burgemeester Femke Halsema (Shutterstock)

Uncategorized

Nachtclubs in Nederland gaan zaterdag open ondanks verbod

Maarten Sirre

Met de actie ‘De nacht staat op’ willen nachtclubs protesteren tegen de al twee jaar durende sluiting van het gehele nachtleven. Dat is sinds de eerste lockdown niet meer open kunnen gaan. Het gemeentebestuur van Amsterdam wenst hier echter een stokje voor te steken en dreigt met zware boetes te strooien indien de clubs hun deuren openen. De Amsterdamse nachtclubs laten weten dat ze ondanks de dreigementen toch open zullen gaan zaterdag. Zo meldt de NOS.

Amsterdams burgemeester Femke Halsema van GroenLinks schrijft in een brief aan de clubs dat ze begrip heeft voor de “frustratie” en “teleurstelling” die de nachtclubs ervaren. Zo schrijft ze: “Waar andere sectoren met kleine stapjes open kunnen, staat u al twee jaar achteraan in de rij bij de versoepelingen.” Ze zegt ook aandacht te hebben gevraagd bij het kabinet voor de sector. Desondanks houdt ze voet bij stuk en dreigt ze met boetes van maar liefst 4.500 euro. In andere gemeentes wordt er met boetes gedreigd. Zo riskeren nachtclubs in Haarlem een boete van maar liefst 50.000 euro.

Politie handhaaft niet

De verschillende Nederlandse politiebonden zeggen de regels niet te zullen handhaven tegen de opengaande nachtclubs. Dit doen ze uit protest voor een betere cao. Ook de BOA-bond (gemeentelijke handhaving) zegt uit solidariteit mee te doen met de politie en de clubs gewoon hun gang te laten gaan. Gemeentes als Amsterdam, Haarlem en Maastricht dreigen desondanks toch met boetes. Pieter de Kroon zegt namens de Amsterdamse clubs: “Dan moeten we maar een boete riskeren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Nachtclubs in Nederland gaan zaterdag open ondanks verbod”

  1. Wil men echt een burgeroorlog ? Alsmaar dreigen , indien de onzin van de maatregelen niet meer gepikt word door de gewone burger . Protest verbieden . Ik ben geen nachtclubganger , maar de repressie , die stilaan zonder maat of einde word , is echt te grof voor woorden .

Plaats een reactie

Delen