Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Uncategorized

Nederlandse Tweede Kamer wil bedenktijd bij abortus afschaffen

Ward Van Meensel

In Nederland heeft een grote meerderheid van de Tweede Kamer ingestemd met het afschaffen van de bedenktijd bij een abortus. Volgens liberale en progressieve partijen is het niet van deze tijd dat een vrouw verplicht wordt tot deze bedenktijd. De conservatieve partijen hebben dan weer tegengestemd.

Onder het vorige kabinet werd besloten dat er geen voorstellen ingediend konden worden over medisch-ethische kwesties. Onder Rutte IV is dit nu wel mogelijk. De stemming kwam er nadat de links-liberale partij D66 tijdens de onderhandelingen van de nieuwe Nederlandse regering meer vrijheid eiste in de Tweede Kamer in verband met nieuwe initiatieven en voorstellen.

De stemming

In tegenstelling tot de linkse en liberale partijen stemden de rechts-conservatieve partijen tegen het voorstel. Zij stellen dat zo’n bedenktijd de vrouw tijd geeft om een zware beslissing zoals abortus goed te overwegen. 101 leden van de Tweede Kamer stemden vóór het nieuwe voorstel, 38 stemden tegen. Of het progressieve idee ook door de Eerste Kamer geaccepteerd wordt, zal nog moeten blijken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen