Een rubberen bootje achtergelaten in Kent, Engeland - Afbeelding: Shutterstock

Een rubberen bootje achtergelaten in Kent, Engeland - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Nieuw cameranetwerk langsheen Franse kust in strijd tegen illegale migratie

Niels Geerinck

Binnenkort worden er een aantal camera’s op ‘strategische punten’ langsheen de Franse kust geplaatst. De maatregel kadert in de strijd tegen illegale migratie richting het Verenigd Koninkrijk. Het is Groot-Brittannië die de kosten voor de camera’s voor zijn rekening neemt.

Het cameranetwerk zal worden geïnstalleerd langsheen de kuststreek van Pas-de-Calais. Intussen werden de nodige fondsen om de operatie te financieren, reeds vrijgemaakt. Volgende maand wordt er gestart met de precieze uitwerking ervan. Het is de bedoeling om de strijd tegen de illegale migratie over het Kanaal nog sterker op te voeren. Het Verenigd Koninkrijk kampt met een recordaantal niet-reguliere migranten.

De camera’s worden volledig gefinancierd met Brits belastinggeld zoals afgesproken in het ‘Sandhurst verdrag’ uit 2018. “Begin maart zullen de specifieke projecten naar de lokale autoriteiten worden gestuurd om hen in staat te stellen uiterlijk op 31 maart Britse fondsen in te zetten”, aldus de prefectuur Pas-de-Calais.

Tot op heden wordt er al gebruikt gemaakt van een CCTV-systeem in veel gemeenten in de regio van Calais maar dat bleek weinig efficiënt. Het camerasysteem dat volgende maand zal worden gebruikt is echter veel geavanceerder, al blijft het afwachten.

Enkel de Franse gendarmes hebben het gebruikrecht over de camera’s en de gegevens die ermee worden opgenomen en opgeslagen. De Britse politie en autoriteiten hebben geen toegang tot de beelden, dat benadrukken de plaatselijke autoriteiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Nieuw cameranetwerk langsheen Franse kust in strijd tegen illegale migratie”

  1. Cameranetwerk die dan zal gebruikt worden om van alles en nog wat te beboeten, van het zwemmen in zee na 1830u tot het houden van een bbq of feestje op het strand door jonge mensen (geen “jongeren” want dat soort komt enkel naar de kust om te kopschoppen en ambras te maken), maar helemaal niet om illegalen te gaan oppakken en al zeker niet om ze terug te sturen of te bestraffen. Behandel illegalen zoals chauffeurs behandeld worden, en het zou al zoveel beter gaan in ons land.

Plaats een reactie

Delen