Illustratiebeeld. Shutterstock

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Officiële website van Kremlin offline, mogelijke cyberaanval

Van de redactie

De officiële website van het Kremlin, Kremlin.ru, ligt zaterdagmiddag plat. Wie naar de website surft, krijgt niets te zien. Het is nog onduidelijk of het om een cyberaanval gaat.

Naast de website van het Kremlin zijn er zes andere websites van de Russische regering uit de lucht gehaald, meldde The Jerusalem Post . Of het al dan niet om een cyberaanval gaat is nog niet bevestigd.

Er wordt reeds gekeken naar Anonymous, het internationale hackerscollectief heeft al eerdere ‘aanvallen’ richting de Russen opgeëist en het zou geen verrassing zijn als ze dat nu weer doen. De hackers van Anonymous plegen regelmatig digitale aanvallen op organisaties en overheden waar ze het niet mee eens zijn. Doelwitten in het verleden waren onder meer overheidsinstanties van de VS, Israël, Spanje en Oeganda, maar ook groeperingen als de Klu Klux Klan en Islamitische Staat.

Een Anonymous-lid, waar we al eens eerder over hebben bericht, liet al spottend weten dat hij geen idee heeft welke Russische overheidswebsite hij nu moet neerhalen want elke website die hij vond is al reeds offline gehaald.

https://twitter.com/LiteMods/status/1497575485819260931?s=20&t=huKNtyBq-0MoYObemuujdQ

Het Kremlin ontkent vooralsnog dat het te maken heeft gehad met cyberaanvallen van Anonymous.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Officiële website van Kremlin offline, mogelijke cyberaanval”

Plaats een reactie

Delen