Misdaadjournalist Heber Lopez (Photo: Twitter/@RCP_NoticiasSC). Plaats delict (bron: Twitter)

Misdaadjournalist Heber Lopez (Photo: Twitter/@RCP_NoticiasSC). Plaats delict (bron: Twitter)

Uncategorized

Opnieuw journalist vermoord in Mexico: Amerikaanse ambassade reageert onthutst

Van de redactie

De Amerikaanse overheid heeft zaterdag haar bezorgdheid geuit over het aanhoudende geweld tegen journalisten in Mexico, dit twee dagen na de meest recente moord op misdaadverslaggever Heber Lopez, hoofd van het online nieuwskanaal Noticias Web. Het is al de vijfde moord op een journalist in het land sinds begin dit jaar. Mexico wordt daarmee gezien als het meest gevaarlijke land voor journalisten om hun beroep uit te oefenen.

We zijn verbijsterd over de situatie waarmee journalisten in Mexico worden geconfronteerd”, zei de Amerikaanse ambassade in Mexico. Zij noemden de dodelijke schietpartij in het zuiden van Mexico waarbij journalist Heber Lopez om het leven kwam, een “weerzinwekkende daad”. De misdaadjournalist zat in zijn kantoor toen een witte wagen met twee mannen voor de deur stopte. Eén van hen stapte het gebouw binnen en schoot Lopez dood. Naast de vijf moorden, hebben ook al twee andere journalisten een aanval overleefd en maken anderen melding van doodsbedreigingen. 

Mexicaanse president belooft het tot op de bodem uit zoeken

De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador heeft vrijdag de moord op Lopez veroordeeld en gezegd dat de daders “niet ongestraft” zullen blijven. Zijn regering meldde dat er twee verdachten zijn gearresteerd en beloofde de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Later op dezelfde persconferentie vertelde Lopez Obrador het salaris van een journalist die zich kritisch over zijn regering heeft uitgelaten. Het gaat om journalist Carlos Loret de Mola die hij al een tijdje verbaal intimideert nadat deze een reportage publiceerde waarin de peperdure levensstijl van één van zijn zonen werd blootgelegd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Opnieuw journalist vermoord in Mexico: Amerikaanse ambassade reageert onthutst”

  1. “Later op dezelfde persconferentie vertelde Lopez Obrador het salaris van een journalist die zich kritisch over zijn regering heeft uitgelaten. Het gaat om journalist Carlos Loret de Mola die hij al een tijdje verbaal intimideert nadat deze een reportage publiceerde waarin de peperdure levensstijl van één van de zonen van de president werd blootgelegd.” zo krom en slechte zinsbouw dat het wel Google translate lijkt.

Plaats een reactie

Delen