Boerenbond stapt naar Grondwettelijk Hof als stikstofdecreet gestemd wordt: “Ronduit onwettige en onrechtvaardige elementen”

Lode Ceyssens van Boerenbond. Photonews

Uncategorized

Oprichtster BLM-tak in Memphis veroordeeld tot 6 jaar cel voor verkiezingsfraude

Redactie PAL

De oprichtster van de Black Lives Matter-tak in Memphis, Pamela Moses, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar. Dat brengt de New York Post. De reden voor haar veroordeling is het feit dat ze zich registreerde om te stemmen, hoewel dat door een eerdere veroordeling niet mocht.

Pamela Moses (44) werd in 2015 veroordeeld voor het vervalsen van bewijsmateriaal en valsheid in geschrifte. Daarnaast pleitte ze ook schuldig aan aanklachten wegens meineed, stalking, diefstal en het ontvluchten van de politie. De straf die ze toen kreeg moest ze niet uitzitten, maar ze kreeg wel een voorwaardelijke straf met een duurtijd van 7 jaar. Eén van de voorwaarden waaraan ze zich tijdens die periode moest houden, was het feit dat ze niet mocht stemmen bij verkiezingen in de staat Tennessee.

Daaraan heeft ze zich dus niet gehouden, wat haar een effectieve gevangenisstraf oplevert van 6 jaar en één dag. Ze zou zich namelijk toch hebben laten registreren om te stemmen, en zou daarvoor opnieuw valsheid in geschrifte gepleegd hebben. Ze zou de instanties die op haar voorwaardelijke straf moesten toekijken misleidt hebben, opdat die haar documenten zouden verschaffen waaruit zou blijken dat ze haar voorwaardelijke straf volledig had uitgezeten. Dat strookt echter niet met de realiteit.

Moses ontkent

Moses blijft echter ontkennen dat ze iets verkeerd gedaan zou hebben. Ze stelt namelijk dat ze er zeker van was dat haar stemrecht hersteld was toen ze in 2019 ging stemmen. “Ik heb helemaal niets vervalst. Het enige dat ik gedaan heb is mijn stemrecht proberen terug te krijgen op de manier dat de verkiezingscommissie mij had voorgesteld.“, aldus de activiste. Haar advocaat, Bede Anyanwu, zei dat zijn cliënte daarom van plan is om tegen de veroordeling in beroep te gaan. “Ze gelooft dat er niet genoeg bewijs is om tot deze veroordeling te komen.”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Oprichtster BLM-tak in Memphis veroordeeld tot 6 jaar cel voor verkiezingsfraude”

Plaats een reactie

Delen