Een Franse gendarme inspecteert een colonne migranten in Calais, archiefbeeld - Afbeelding: Shutterstock

Een Franse gendarme inspecteert een colonne migranten in Calais, archiefbeeld - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Opvangcentrum voor ‘niet-begeleide minderjarigen’ moet sluiten vanwege aanhoudend geweld

Niels Geerinck

Het centrum in de Franse stad Toulouse waar niet-begeleide minderjarige migranten verblijven, moet finaal de deuren sluiten. Dat besloot het Centrum voor Sociale Actie. De beslissing kwam er na herhaaldelijke incidenten van “zwaarwichtig geweld“.

De instelling moet ten laatste op 7 februari dicht. “We begrijpen de haast achter deze beslissing niet. Deze ontruiming zal midden in de winter plaatsvinden, zonder voorafgaand sociaal onderzoek en zonder dat er een huisvestingsoplossing aangeboden wordt aan de betrokken jongeren“, aldus Nicolas Puvis van ‘Dokters van de Wereld.’

Aanvankelijk lag die sluitingsdatum vast voor april, maar het Gemeentelijk Centrum vond de voortdurende hinder door geweld te zwaarwichtig en besloot deze te vervroegen. Zo werden er zelfs extra bewakers opgetrommeld om een oogje in het zeil te houden. In het opvangcentrum verblijven vooral jongeren van Afrikaanse afkomst.

Volgens de directeur werden er al verschillende maatregelen getroffen, maar geen van hen bleek effect te hebben. “Naar aanleiding van zeer gewelddadige incidenten werden verschillende kinderen van school verwijderd en werden ’s avonds, ’s nachts en in het weekend extra bewakers aangesteld. Het klimaat is er echter niet rustiger op geworden en de overgrote meerderheid van de gehuisveste jongeren weigerde zich op 12 januari door de maatschappelijk werkers te laten registeren, met agressief gedrag tot gevolg”, aldus de directeur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Opvangcentrum voor ‘niet-begeleide minderjarigen’ moet sluiten vanwege aanhoudend geweld”

  1. Waar hebben we dat nog gezien…elke betoging in Brussel, elke mooie zomerdag aan het strand of aan een recreatiedomein….”jongeren van Afrikaanse afkomst”. De terminologie op zich zegt al genoeg om te weten dat er weer problemen op komst zijn. Maar niemand durft er iets tegen zeggen of iets tegen te doen. Best dat het een verkiezingsjaar is in Frankrijk, daar gebeurt toch tenminste iets.

  2. De politieke correctheid en het kosmopolitische Franrijk vernietigen de Franse samenleving. Dat had niet waar geweest met Charles Degaulle noch met Petain. En al zeker niet in Israël, de laatste staat waar de regering het principe van “eigen volk eerst” durft in de praktijk zetten en handhaven.

Plaats een reactie

Delen