Petra De Sutter (Groen): "Sneuvelen cordon sanitaire zou een ramp zijn voor alle minderheden"

Petra De Sutter (Groen) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang). Photo News

Uncategorized

Petra De Sutter (Groen): “Sneuvelen cordon sanitaire zou een ramp zijn voor alle minderheden”

Anton Schelfaut

Volgens Groen-vicepremier Petra De Sutter zou het een ramp zijn voor alle minderheden als het cordon sanitaire straks sneuvelt. Dat heeft ze gezegd in een interview met Humo. “Als ze bedoelt dat het een ‘ramp’ zal betekenen voor illegalen en andere criminelen, dan heeft ze natuurlijk gelijk”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Of De Sutter zich zorgen maakt over de democratie? “Het huidige klimaat kan tot explosieve situaties leiden”, meent ze.

De groene politica vreest voor een lange blokkering op federaal niveau als N-VA en Vlaams Belang straks een meerderheid halen. In Vlaanderen kan volgens haar het cordon sanitaire sneuvelen. “Dat zou een ramp zijn voor alle minderheden. Dan vrees ik voor alles wat mij dierbaar is. De regering-Jambon is nú al uit Unia gestapt. Wat zal het dan zijn met Vlaams Belang erbij?”, vraagt ze zich hardop af.

Van Grieken: “Paars-groen beleid is een ramp voor de Vlamingen”

Voor Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is het onduidelijk over welke ‘minderheden’ De Sutter het precies heeft. “Als ze bedoelt dat het een ‘ramp’ zal betekenen voor illegalen en andere criminelen, dan heeft ze natuurlijk gelijk”, aldus Van Grieken. Hij wijst erop dat vooral het paars-groene beleid van de regering-De Croo een ramp betekent voor de Vlamingen. “Torenhoge gas- en brandstofprijzen, belastingen, inflatie, massa-immigratie, schuldenbergen… Het rijtje van paars-groene rampen eindigt niet.”

Volgens Van Grieken wordt het hoog tijd om het over een andere boeg te gooien. “En dat kan alleen met het Vlaams Belang”, maakt hij zich sterk. “Een bestuur met Vlaams Belang betekent minder migratie, belastingen en criminaliteit, en meer Vlaanderen, veiligheid en vrijheid. En dat is goed voor álle Vlamingen, minderheden inclusief”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

49 gedachten over “Petra De Sutter (Groen): “Sneuvelen cordon sanitaire zou een ramp zijn voor alle minderheden””

  1. Petra De Sutter heeft blijkbaar niet door dat het antidemocratisch is van één partij, zelfs de grootste, systematisch uit het bestuur te houden. Wat zie je nu als gevolg van het asociale en wraakroepende cordon ? Er is een regering die maar wat aanmoddert en aaneenhangt met spuw en een beetje touw.

  2. Daar gaan we weer het kamp van het goed vs. het kamp van het kwaad.
    Valt iemand nog voor die retoriek? Ik persoonlijk begin spontaan te spouwen van deze dame.
    We gaan niet vergaan of straatarm worden als het belang aan de macht raakt mss komt er dan een realistisch migratiebeleid met respect voor en behoud van de autochtone cultuur.
    Wanneer groen aan de macht is, dan voelen we dit elk maandeinde.Groen wil enkel onze poen en onze cultuur deconstrueren.
    Wat een voorbeeld trouwens, Unia ? is dat niet die federaal gesubsidieerde antenne van het moslimbroederschap? Is het dan niet normaal dat de nva daar weigert geld aan te geven?

  3. Dat betekent dat groen nergens nog zal nodig zijn om een coalitie te vormen. Zowel gemeentelijk, regionaal, gewestelijk, Vlaams niveau,…. bye bye groene ratten en omgebouwden. Tot nooit meer.

  4. neen De Sutter, jij hebt er juist alle belang bij dat het cordon opgeheven wordt; enkel op die manier kan een dam opgeworpen worden tegen het oprukkende islamisme dat mensen als jij, met een andere geaardheid, aan de sharia zal onderwerpen. Het is niet omdat jij toevallig minister geworden bent dat je hierboven staat.

  5. Ik vindt dat groen een cordon moesten aan doen en democratie betekend alle verkozen meedoen in de regering en niet die niet verkozen of op een lijst staan die wel de plak zwaaien.
    Ik vind dat deze regering heeft een staats greep gepleegd dat is mijn mening,7 partijen minste stammen en toch regeren zonder het geen het volk heeft gestemd

  6. Hij/zij/X beseft niet goed dat binnenkort het cordon oftewel discriminatie tegen haar/hem/X kan gebruikt worden. Nu is het enkel voor de discriminators om behoud van de postjes. Een partijtje van verliezers gijzelt de hele gemeenschap die de rekening moeten betalen door hun wanbeleid, dat komt gegarandeerd in hun gezicht terug. En zij die steeds verkondigen tegen discriminatie te zijn doen het zelf, ze maken het zelfs officieel en praten er openlijk over. Mocht het Vlaams Belang zoiets zeggen zou het kot te klein zijn. Ik zal het dan ook maar openbaar maken, in de toekomst zal ik ook extreem links discrimineren want dat mag.

  7. Het is een ramp met Vivaldi aan de macht, het zou pas een opluchting zijn als dat ondemocratisch cordon zou verdwijnen. Hoog tijd voor verandering want met de huidige leiders is België kapot, failliet, overspoeld met illegalen en criminelen, energie prijzen die de pan uit swingen,… Dit is onhoudbaar, de burgers worden letterlijk leeggemolken door de huidige Vivaldisten, bwaah…

  8. Het zal eens tijd zijn dat Vlaams belang in de regering zit samen met N-VA en zonder dat VLD en de groen die hebben alles naar de kloten gedaan
    Gewoon Vlaams belang en de N-VA als ze willen maar dat denk ik wel anders zal het nooit veranderen ik hoop het we zullen zien in 2024

  9. Het cordon sanitaire moest al lang gesneuveld zijn, dat hebben de voorbije verkiezingen al duidelijk gemaakt maar telkens worden we bedrogen door de traditionele partijen die gewoon aan de macht willen blijven en die zelf niet verkozene minister maakte. En dan spreken ze openlijk dat ze de stem van het volk volgen.

  10. Dat ze nu nog maar pas beseffen !!!!dit dacht heel België al jaren terug .daarvoor moet men zelfs geen studies te hebben gevolgd en je hebt geoogst wat je hebt gezaaid. 🤣🤣🤣🤣

  11. Oorzaak en gevolg,en dat was de keuze van de zelfverkozenen ” democraten” die een maatschappij totaal ontwricht hebben ten koste van de eigen bevolking om eigen belang.
    Het zou goed zijn dat het VB mee deel kan uitmaken ,zodat we eindelijk eens weten wat en waar de verloren miljarden aan gespendeerd zijn,…en ik vrees voor Petertra dat dit geen fraai beeld is .

  12. Hoe komt het dat Ecolo met 416.000 stemmen 13 zetels behaalt en Groen slechts 8 zetels met 414.000 stemmen? Zou dat één van de systemen zijn om van de meerderheid een minderheid te maken? Of zijn 2 Walen meer waard dan 3 Vlamingen? Het mens DS voorziet grote problemen voor de democratie als we de kieswetten zouden fatsoeneren, de pariteit afschaffen, de grendelwetten en belangenconflicten zouden schrappen. Zonder cordon kunnen we de dictatuur van de minderheden niet handhaven, wat een groot probleem zou zijn voor de extreem linkse postjes die verborgen zitten in de groene kool.

  13. Het triestige aan ons Vlaamse volk is dat ze geen dingen willen of in het slechtste geval kunnen uitpraten.De zon schijnt hier al jaren niet meer.Ach ik ben bijna 47.De zon heeft hier nooit geschenen gewoon omdat we van nature uit een asociaal volk zijn.Dat heeft vooral zware gevolgen voor de eenzame zwakkere mens die geen familie heeft en moet leven van een klein loon,kleine uitkering enz.

  14. Het cordon sanitaire is de meest ondemocratische beslissing ooit! En hier pleit een zogezegde “voorvechter van de democratie” om dat in stand te houden! Maar ja, scrupules hebben ze bij Groen niet. Was al duidelijk bij de regeringsvorming van deze regering van verliezers.

  15. Groen, DE partij die ons op torenhoge onzinnige kosten jaagt en ons wil laten afhangen van maar liefst 4 gascentrales, de politiekers zeggen dat wij maar 4% Russisch gas gebruiken maar vergeten erbij te zeggen dat het gas dat NIET van Rusland komt, torenhoog in prijs gaat stijgen!

Plaats een reactie

Delen