167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Uncategorized

PS bagatelliseert “superlage” transfers van Vlaanderen naar Wallonië

Anton Schelfaut

PS-voorzitter Paul Magnette en staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) bagatelliseren in een interview met Humo de transfers van Vlaanderen naar Wallonië. “Veel Vlamingen denken dat ze waanzinnige bedragen aan ons afstaan. Maar eigenlijk zijn die transfers superlaag”, klinkt het. Econoom Geert Noels is het daar niet mee eens. “Het is geen banaal gegeven”, benadrukt hij.

“Sinds De Wever in 2005 met vrachtwagens vol nepgeld naar Wallonië is gereden, denken veel Vlamingen dat ze waanzinnige bedragen aan ons afstaan”, steekt Dermine van wal. “Maar eigenlijk zijn die transfers superlaag. Zes à zeven miljard, dat is peanuts in vergelijking met de transfers tussen regio’s in Frankrijk en Duitsland.”

Magnette wijst er dan weer op dat Wallonië een handelstekort van 5 miljard euro per jaar heeft. “Maar Vlaanderen is onze eerste handelspartner. De Walen kopen dus massaal Vlaamse producten, met geld dat deels vanuit Vlaanderen komt”, legt hij uit. “In elk land wordt dat als normaal gezien, hier maakt men er een schande van.”

Volgens Dermine is het niet eerlijk dat Wallonië steeds wordt vergeleken met Vlaanderen. “Onze regio’s zijn totaal verschillend: wij hebben structurele handicaps, en geen megahaven zoals Antwerpen.”

Econoom Geert Noels: “Geen banaal gegeven”

Econoom Geert Noels benadrukt op Twitter dat de transfers geen banaal gegeven zijn. “Paul Magnette bagatelliseert de transfers van VL naar WAL, terwijl ze best wel hoog zijn”, schrijft hij. Volgens Noels maken de transfers meer dan 3 procent van het Vlaamse bruto binnenlands product (bbp) uit en zijn ze bovendien structureel. “In andere landen zijn transfers vastgelegd volgens criteria en met incentives om ze laag te houden. Het is geen banaal gegeven”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

20 gedachten over “PS bagatelliseert “superlage” transfers van Vlaanderen naar Wallonië”

  1. Och als ze toch maar banaal zijn kunnen we ze gewoon afschaffen, Vlaanderen kan hiermee wel nuttige dingen doen 3% van het Vlaams BNP en hoeveel van het Waals durven ze dat zeggen

  2. Heeft er ooit iemand van een regeringscoalitie in de Wetstraat een voorstel in het parlement ingediend om die geldtransferten te vervangen door leningen? Heeft de Vlaamse regering ooit een motie laten stemmen in het Vlaams parlement om de geldtransferten te vervangen door leningen? Neen dus. Over wat praten we dan als de VL politici aanvaarden om met Vlaams belastinggeld het regionaal Waals links beleid te financieren. In ruil voor die financiering heeft Franstalig België destijds ingestemd met de liberale (Guy Verhofstadt) privatisering van Belgische overheidsdiensten en de uitverkoop van onze energiesector.

  3. Landen als Frankrijk en Duitsland zijn dan ook veel groter, maar dat gegeven is kennelijk al te moeilijkheid voor het verstand ter grootte van een erwt van Magnette. Zoals hij de laatste dagen bezig is, wordt hij nog de doodgraver van België, en daar ben ik dan weer niet rouwig om.

  4. Eén troost hebben we wel. Dankzij de inflatie, schuldenberg, blackouts en de e-commerce die Magnette het land uit wil jagen hebben we binnenkort simpelweg geen geld meer om aan Wallonië te schenken.

  5. Hoe groot zijn de regio’s in Frankrijk en Duitsland? Is Wallonië vergelijkbaar? Als men de afbetaling van de rijksschuld meetelt verdubbelen de transferts en dus ook de peanuts.

  6. Zes á zeven miljard 💰💰💰. Zo weinig? Oei, straks gaat hij de Vlaamse regering voor de rechtbank brengen omdat wij te weinig geld storten in de bodemloze Waalse put. Maar om de mensen in Pepinster te helpen, daar heeft hij geen geld voor! Rara, waar is al dat geld dan naartoe gegaan 🤔🤔🤔?

  7. Zolang Belgie één is , zal Vlaanderen blijven betalen, en vermits de regerende Vlaamse patijen in de nationale regering lammetjes zijn , zal deze diefstal nog ” een tetteke ” duren

  8. Naakte blanke man? Moet dat niet naakte witte man zijn? Tja, hoe halen ze het ook in hun hoofd om een beeld de kleur van de meerderheid van de bevolking te geven. Dat kan beter.

  9. Stop er dan mee als het toch peanuts is. Maar dat durven de Vlaamse broekschijter politici natuurlijk niet.
    Als Magnette en vrieden blaffen krimt de Vlaamse goegemeente ineen met Jambon op kop.

  10. U moogt dat veronderstellen. Het adagium van de Vlaamse (beleid)politici luidt dan ook:”De Franstaligen eisen en de Vlaamse belastingbetaler betaalt (zonder morren)”. Ik ken trouwens maar een politieke partij die bereid is aan de Waals-Brusselse geldroof op Vlaanderen paal en perk te stellen: het “Vlaams Belang”. Nu maar hopen dat ze van mening niet veranderen zoals het clubke van Bart De Wever. Om in de Wetstraat te geraken moest N-VA in 2014 het Belgisch liberaal pact ondertekenen, in casu het handhaven van de geldtransferten ten voordele van Brussel en Wallonië en de Marrakech horror.

Plaats een reactie

Delen