Brusselse begroting dit jaar 1,49 miljard euro in het rood: "De paniek die sommigen soms zaaien, is onterecht"

Sven Gatz. Photo News

Binnenland politiek

Rousseau over verplichte vaccinatie in de zorg: “Uitvoering laten afhangen van de evolutie van het virus”

Anton Schelfaut

Volgens Vooruit-voorzitter Conner Rousseau moet de federale regering “principieel” beslissen over de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. “De uitvoering moet je afhankelijk maken van de evolutie van het virus”, zegt hij daarover in De Zevende Dag.

De verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel komt er pas op 1 juli. Dat bleek gisteren uit een aangepast wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Aanvankelijk was het plan dat de plicht op 1 april zou ingaan.

De vraag rijst dan ook of zo’n verplichting nog wel zin heeft. “Principieel moeten we dat beslissen”, meent Rousseau. “De uitvoering moet je afhankelijk maken van de evolutie van het virus. Goed bestuur is hopen op het beste en voorbereiden op het ergste. Wat als er een zesde golf komt? Gaan we dan weer onder politici discussiëren wat we moeten doen of hebben we dan een plan en kunnen we dat direct uitvoeren? Dat is wat nu moet gebeuren.”

Voor Rousseau moet de verplichting wel proportioneel blijven. “Als je maatregelen afschaft, of je gaat naar code geel, dan moet je het voor het zorgpersoneel niet moeilijker maken dan het is”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Rousseau over verplichte vaccinatie in de zorg: “Uitvoering laten afhangen van de evolutie van het virus””

  1. Dat paljaske begint ook al gelijk een windhaan te draaien. Ze beginnen allemaal in hun broek te schijten ja. Maar de wraak van ‘het volk’ zal vernietigend zijn, zij maar gerust, de veroordeling zal er komen en zal niet min zijn.

  2. Jammer genoeg bestaat er geen vaccin voor arrogantie, dictatoriaal gedrag en politiek opportunisme.. Moest het er toch ooit komen laat het dan alleszins voor deze hypocriet verplicht worden.

Plaats een reactie

Delen