Russisch Minister Sergej Lavrov. Foto Photonews

Russisch Minister Sergej Lavrov. Foto Photonews

Uncategorized

Rusland ontkent Amerikaanse beschuldiging over in scène gezette Oekraïense aanvallen

Ward Van Meensel

Russisch minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov verzet zich tegen de bewering dat zijn land Oekraïense aanvallen in scène zet, zo schrijft VRT Nieuws. Amerika beschuldigt de Russen ervan een video te hebben verspreidt waarin zogenaamde Oekraïense soldaten de aanval inzetten tegen Russische troepen. Volgens Amerika zijn de Oekraïense soldaten in de video eigenlijk Russische soldaten, en is de aanval geënsceneerd.

Amerika heeft Rusland ervan beschuldigt Oekraïense aanvallen tegen Russische troepen in scène te hebben gezet. Hiermee zouden de Russen een mogelijke invasie van Oekraïne willen justificeren. Oekraïens minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Kuleba zegt niet verbaasd te zijn. “Sinds 2014 zien we dit soort acties door Rusland. We hebben gezien dat niets hen ervan weerhoudt om zaken te vervalsen en Oekraïne toch weer ergens van te beschuldigen”, aldus de minister.

Russische reactie

Een Russische reactie op de Amerikaanse beschuldigingen kon uiteraard niet uitblijven. Russisch minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov reageert kort en bondig, en zegt dat de beschuldigingen gericht aan Rusland onzin zijn. Of de Amerikanen bewijs hebben dat de video in scène gezet is, is niet duidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Rusland ontkent Amerikaanse beschuldiging over in scène gezette Oekraïense aanvallen”

  1. Waren het ook niet de Amerikanen die beweerden dat Saddam massavernietigingswapens had? Wat hebben ze gevonden na de door hun ontketende oorlog : niks, nada , niente, enz. Wat niet wil zeggen dat ik een fan was van Saddam, integendeel. ” wie een hond wil slaan, vindt licht een stok “

  2. Zijn de Amerikanen vergeten dat zonder het Russisch front tegen de nazis D-day was geëindigd in een offday? Het is niet Rusland dat streeft naar een wereldhegemonie maar de USA. Alomtegenwoordig en/of militair actief in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en Europa. Excusez du peu.

  3. De belangrijkste acteurs in deze video zijn Arnold Schwarze-negger (onder een lichtjes aan de BLM-normen aangepaste naam) in de rol van Putin en Sylvester Stallone in de rol van Rambovitch als leider van de soldaten die Russisch sprekende mensen aanvallen. Niet te missen!

Plaats een reactie

Delen