Salah Abdeslam (Belga)

Salah Abdeslam (Belga)

Uncategorized

Salah Abdeslam: ‘Ik heb niemand vermoord en ik heb niemand verwond’

Van de redactie

“Ik heb niemand vermoord en ik heb niemand verwond“, dat beweerde de hoofdverdachte Salah Abdeslam woensdag op het proces over de terreuraanslagen in Parijs van 13 november 2015 over de grond van de zaak, vijf maanden na de start van het proces in Parijs.

“Ik wilde hier vandaag zeggen dat ik niemand vermoord heb, en dat ik niemand pijn gedaan heb, zelfs geen schrammetje”, zo opende hoofdverdachte Salah Abdeslam woensdag zijn verdediging in het proces over de terreuraanslagen in Parijs van 13 november 2015. Hij is de enige overlevende van de zelfmoordterroristen die 130 mensen doodden en 350 mensen verwondde in Parijs en Saint-Denis.

Strenge straffen

Hij hekelde ook nog de strenge straffen in dergelijke terrorismezaken. “Als iemand in de toekomst met een bomkoffer in de metro zit en op het laatste moment wil terugkrabbelen, zal hij weten dat hij niet het recht heeft om dat te doen, omdat hij zal worden opgesloten en vernederd, zoals vandaag met mij wordt gedaan.

Tot op vandaag de dag heeft het onderzoek echter nog niet kunnen bevestigen of Salah Abdeslam die bloedige 13 november bewust heeft willen overleven. Hij droeg die avond namelijk net als de andere terroristen een bommengordel, maar het is mogelijk dat die defect was en dat hij zich daarom niet kon laten ontploffen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Salah Abdeslam: ‘Ik heb niemand vermoord en ik heb niemand verwond’”

  1. Die kerel (ik kan hier met de beste wil van de wereld het woord ‘mens’ niet gebruiken) verdient het niet om te leven. Het is extreem jammer dat de doodstraf niet meer bestaat.

  2. hij zal nog vrijgelaten worden met de complimenten van de rechtbank,een grote schade vergoeding en een zeer grote blaam voor de politie die het gedurfd heeft dat manneken zo te vernederen en op te sluiten.Wat denkt de politie wel,het is wel een marokkaan hé en die zijn onschendbaar.

Plaats een reactie

Delen