Molenbeek start 2024 zonder begroting

Catherine Moureaux. Photonews

Uncategorized

‘Stop islamisering’ niet ingegeven door racisme of xenofobie, verklaart hof van beroep

Anton Schelfaut

Het Antwerpse hof van beroep heeft zich vandaag onbevoegd verklaard om te oordelen in de zaak die vier leden van Voorpost hadden aangespannen tegen hun veroordeling door de correctionele rechtbank te Mechelen. De vier werden in mei 2021 schuldig bevonden aan ‘racisme en aanzetten tot haat’ wegens het vertonen van een spandoek met het opschrift ‘stop islamisering’.“Een overwinning van de vrije meningsuiting”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Volgens Van Grieken zouden meningen “nooit of te nimmer” verboden mogen worden. “Juridisch is het tevens een correcte beslissing van het hof van beroep, want dit soort uitspraken vallen niet onder de xenofobiewetgeving en moeten dus door een jury beoordeeld worden”, legt hij uit. “En belangrijk: het hof heeft dat ook als dusdanig aangegeven door duidelijk te stellen dat de slogan ‘stop islamisering’ niet is ingegeven door racisme.”

Van Grieken noemt de aanvankelijke veroordeling van de vier Voorpost-activisten door de Mechelse strafrechtbank “een schandelijke vertoning”. “Het was een regelrechte aanval op de vrije meningsuiting en de democratie”, hekelt hij.

“De duidelijke stellingname van de leden van het hof is niets anders dan een vrijspraak en een overwinning voor het vrije woord”, besluit Van Grieken. “Want islamisering stoppen is niet gelijk aan racisme!”

Vrije meningsuiting

Luc Vermeulen van Voorpost laat in een Facebookpost weten dat de groepering zich zal blijven inzetten voor de vrije meningsuiting. “Het hof van beroep te Antwerpen verklaart zich onbevoegd in de zaak van de vier van Mechelen”, schrijft hij. “In het vonnis verklaart het hof van beroep dat de slogan ‘stop islamisering’ niet is ingegeven door racisme noch door xenofobie. (…) En de staat moet de gerechtskosten betalen. Als dat niet leuk is.”

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1491414812785786882

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

30 gedachten over “‘Stop islamisering’ niet ingegeven door racisme of xenofobie, verklaart hof van beroep”

  1. In de VSA zouden de slachtoffers van deze gerechtelijke dwaling schadevergoeding kunnen vragen. Concreet het vonnis van de Mechelse
    rechter was kennelijk de vertaling van een persoonlijke liberale geradicaliseerde overtuiging. Conform met het adagium wie niet met mij is is tegen mij. Nul ruimte voor een publiek tegensprekelijk debat. Met liberale excellenties overal aan de knoppen. Respect voor het Hof van Beroep.

  2. Islam is geen godsdienst maar een als godsdienst vermomde, politieke, dictatoriale, gewelddadige en imperialistische ideologie. Elke rechter die dat niet inziet is onbekwaam en zou moeten opgesloten worden in een psychiatrische instelling voor gevaarlijke gekken.

  3. Werd Somers in het parlement daarover aangesproken? Zijn die rechters(sic) nog in functie? Kan of mag Voorpost de pers niet verplichten dezelfde aandacht aan dit vonnis te geven dan indertijd aan de beschuligingen – kreeg Voorpost geen schadevergoeding voor onbezonnen geding?

  4. Spandoekje dragen en voor assisen moeten verschijnen, een paar miljoenen van burgers stelen en dan anderhalf jaar “ziek” worden en zelfs geen klacht tegen ingediend. Onze politiek benoemde justitie in België op z’n best.

  5. Nu nog wachten tot de gesponsorde nieuwsmedia dit gaan vermelden, hopelijk geven ze evenveel aandacht als aan het eerste vonnis. maar daar zaal zoontje croopulleke wel iets aan doen.

  6. Zal die eerste rechter uit Mechelen nu een sanctie krijgen ? Of tellen sancties enkel voor belastingbetalers uit de privésector die een fout begaan of zich ook schromelijk vergissen ? Nu nog wachten op de vernietiging van het Hoeyberghs-arrest, dat ook heeft te maken met de vrije meningsuiting. Wellicht de respons vanuit de publieke opinie aan sommige wereldvreemde magistraten toch niet voorbijgegaan.

  7. De PoCo-Loge magistratuur van “Eerste Aanleg” te Meccalen-aan-de-Dijle wordt dus terecht teruggefloten door het “Hof van Beroep” te Antwerpen ! Nochtans hadden die van Mechelen die Vincent van Quickhamburger, “Minister van Justitie” fungerend als Minister van Links, Liberale Censuur, als notoir supporter. Hij trad zelfs hun dolle visie bij, uit een totaal gebrek van historische kennis, dat W.O II zou ontstaan zijn omdat er destijds “haat spandoeken” gedragen werden in Duitsland. Raar dat spandoeken met leuzen een wereldoorlog zouden kunnen ontketenen, dat is woke science-fiction die geen enkel geloofwaardig scenario voor een eventuele verfilming zou kunnen genereren.

  8. Dus was de administratieve opsluiting van de vermeende overtreders door de politie illegaal. Verzwarende omstandigheid de politie handelde op bevel van een geradicaliseerde liberale burgmeester. Conclusie: In Mechelen is de rechtstaat dode letter.

  9. Rechters kunnen zich permitteren om, immer onsanctioneerbaar, de meest politiek-correct ontaarde vonnissen/arresten af te scheiden in functie der eigen ideologie en vermits het publiek geheim der “politiek benoemingen” gangbaar is…….Ge weet gij het dan al wel zeker….

Plaats een reactie

Delen