Damascus na een luchtaanval. Foto Photo News

Damascus na een luchtaanval. Foto Photo News

Uncategorized

Syrische soldaat gedood in Israëlische luchtaanval

Ward Van Meensel

In de streek rond Damascus is een Syrische soldaat omgekomen bij een luchtaanval van het Israëlisch leger, zo schrijft Al Jazeera. De luchtaanval zou een zogezegde reactie zijn op een gefaalde aanval van het Syrische leger. Bij deze luchtaanval zouden er geen slachtoffers gevallen zijn.

Tijdens de luchtaanval zouden er ook vijf andere gewonden gevallen zijn. Het Israëlische leger verklaart dat de aanval een reactie is op een voorafgaande aanval op Israël door de Syrische overheid. Hierbij zijn geen doden gevallen. De raket op Syrisch grondgebied heeft wel slachtoffers geleverd: één dode Syrische soldaat en vijf gewonden. Niet alle raketten hebben hun doel geraakt. Sommigen zijn neergeschoten door het Syrisch luchtafweergeschut.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste dat Israël onverwachts aanslagen pleegt op Syrisch grondgebied. Er zijn de laatste jaren al honderden raketten afgevuurd naar Syrië in opdracht van de Israëlische regering. Israël heeft in het verleden verklaard dat de raketten afgevuurd werden op schuilplaatsen van Hezbollah. Op 31 januari had Israël al meerdere raketten afgevuurd op Damascus, zonder duidelijke reden. De regering weigerde duidelijkheid te brengen over deze aanvallen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Syrische soldaat gedood in Israëlische luchtaanval”

Plaats een reactie

Delen