Actrice Rachel Zegler nabij een reclamebord met een afbeelding van de originele prinses. Foto X

Actrice Rachel Zegler nabij een reclamebord met een afbeelding van de originele prinses. Foto X

Uncategorized

Theo Francken: “Groen haalt bij de volgende verkiezingen de kiesdrempel niet meer”

Anton Schelfaut

Volgens N-VA-Kamerlid Theo Francken haalt Groen bij de verkiezingen in 2024 de kiesdrempel van 5 procent niet meer. Dat schrijft hij zondag in een bericht op zijn Facebookpagina.

In een interview met De Zondag verklaarde Groen-Kamerlid Kristof Calvo dat Vooruit voor Groen de “meest logische partner” is. Daarmee is Calvo volgens Francken de eerste om in te zien dat hij na de verkiezingen in 2024, als Groen de kiesdrempel niet meer zou halen, onderdak nodig zal hebben bij de partij van Conner Rousseau. “Razend populair zonder veel inhoud”, sneert Francken. “Steve Stunt anno 2022.”

Francken verwijst daarbij naar een eerdere blogpost, die hij schreef bij de vorming van de “paars-groene kabouterclub”. Daarin noemde hij Groen “de zwakste schakel van de coalitie”. “Gebrek aan ervaring en politieke naïviteit zal hen zwaar opbreken”, voorspelde de N-VA’er. “Energiedossier is een echte killer voor de Groenen. Halen bij de volgende verkiezingen de kiesdrempel niet meer.”

Verder trekt Francken een parallel met de regeringsdeelname en de daaropvolgende verkiezingsnederlaag van Groen in 2003. “2003 all over again. L’histoire se répète.”

“Weg met deze regering. Laten we er een ernstige maken”, besluit Francken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

19 gedachten over “Theo Francken: “Groen haalt bij de volgende verkiezingen de kiesdrempel niet meer””

  1. Ik vrees dat onze Theo zich vergist. Universiteiten zoals UGent en KU Leuven blijven onze jongeren conditioneren met ideologische onhaalbare ideeën en spuwen zo jaarlijks een massa geitenwollensokkers uit. Zo behoud Groen links zijn reden van bestaan.

  2. En wat met verz…open vld, ook onder de kiesdrempel, ik sta open voor liberalisme maar voor wat staat deze bende onbekwamen, ik weet het echt niet meer. Lafaard (niet egbert alleen) maar die van Gent is eerst voor een hoofddoekenverbod en nu tegen, begrijpe wie kan.

  3. Inderdaad, weg met deze regering. Maar smijt dan ook bartje zever buiten en al diegenen die tegen de samenwerking met vb zijn. Enkel zo kan er verandering komen, nva samen met vb en eventueel de nieuwe partij ‘vrijheid’.

  4. Ik vind het intressant dat die kies drempel politici doet redeneren via elitisme. Ook krijgen partijen onder de kiesdrempel zo goed als geen media aandacht. Ik zou eens een coalitie willen zien met partijen van onder de kiesdrempel. Het zou mischien de huidige politieke elite van hun troon kunnen stoten.

  5. Met zijn Charly Chaplin stappen zal Kristofke tegen “Voortuit” aanschurken opdat de dunne, gifGroene schil er afgaat en het rode binnenste der gifGroene watermeloen zichtbaar wordt.

  6. Dat hij maar oppast dat zijn eigen partij geen duik maakt, want n-va is ook niet goed bezig. Slappejan Jambon die aan de leiband van de federale regering loopt, De Wever die iedere samenwerking met VB afwijst, vlijtig met subsidies smijten naar allerlei linkse organisaties, ons onderwijs dat al jaar en dag achteruitboert, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  7. Bart De Wever: jij en enkel jij bent verantwoordelijk voor het vastlopen van een Vlaams eenheidsfront. Door jouw kazakkendraaierij naar Belgisch model loopt alles weer voor jaaaaren muurvast.

  8. Beste Dirk Seye. Het is veel erger. Bart De Wever heeft de Vlaams autonomisten een politiek nekschot (variant van de repressie) gegeven om de Waalse liberalen, het Belgisch kapitalisme, het Belgisch fake federalisme en de Belgische monarchie van de Coburgers te hebben gered in in 2014. Eigenlijk zouden de Belgicisten Bart De Wever en zijn partij mogen erkennen als de toenmalige redders van het Belgische vaderland in ademnood.

Plaats een reactie

Delen