Alexander De Croo: "Tijdens Covid beslissingen genomen tegengesteld aan alles waar ik voor sta"

Shutterstock

Uncategorized

Tom Van Grieken (Vlaams Belang): “De Croo vertelt onwaarheden op VTM NWS”

Ruben Notteboom

Tom Van Grieken (Vlaams Belang) beschuldigt premier Alexander De Croo (Open VLD) ervan onwaarheden te vertellen op VTM NWS. Dat schrijft de voorzitter van Vlaams Belang op Twitter naar aanleiding van een interview dat op VTM werd uitgezonden over het Covid Safe Ticket (CST).

“Dat CST heeft ons wel toegelaten de voorbije maanden om veel open te houden. Dat CST heeft ons daar zeer goed geholpen,” beweert De Croo. Maar volgens Van Grieken klopt dit niet. Hij verwijst hierbij naar een artikel uit De Morgen waarin viroloog Emmanuel André juist zegt dat het CST tot meer besmettingen leidde.

(Lees verder onder de tweet)

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1492415590597902340?s=21

Tom Van Grieken vindt dat De Croo onwaarheden verkondigt over het CST

“Het CST heeft niet gedaan wat men ervan verwachtte,” zei viroloog André. “Het heeft niet zozeer de vaccinatiegraad verhoogd, maar leidde wel tot meer contacten en dus onrechtstreeks tot meer besmettingen. Dat Ticket heeft dus geleid tot het omgekeerde van wat men ervan verwachtte.” Volgens Van Grieken verspreidt De Croo dus foutieve informatie.

De Croo vindt echter dat het CST een stukje veiligheid was die men tegenover elkaar kon bewijzen en dat het juist het CST was die ons land door de crisis heeft gehaald. “Ongelofelijk dat Alexander De Croo zo’n (sic) onwaarheden mag vertellen op VTM Nieuws. Nogmaals: het CST heeft geen wetenschappelijke basis, geeft een vals gevoel van veiligheid, is discriminerend,… CST? Weg ermee! En premier, het mag ook wat minder denigrerend. Niemand moet stoppen,” aldus Van Grieken

Gerolf Annemans: “De Croo is een ongelofelijke zakkenwasser”

Ook Gerolf Annemans (Vlaams Belang) reageert op het interview met De Croo. “Je voelt zo dat hier een ongelooflijke zakkenwasser aan het woord is die ons alles behalve geholpen heeft en het onaanvaardbare blijft verdedigen tegen de feiten in. De pas diende niet om zaken open te houden maar integendeel om ze -zonder reden- te sluiten voor bepaalde burgers,” klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

20 gedachten over “Tom Van Grieken (Vlaams Belang): “De Croo vertelt onwaarheden op VTM NWS””

  1. Mr. De Croo mag in het rijtje van onbekwame nietsnutten worden geklasseerd maar daarom niet ongevaarlijk zoals ook zijn broeders en zussen Verhofstad , Degucht, Rutten,Deblock ,…die een hele natie hebben leeggeplunderd op het randje van het crimineel gedrag.

  2. Leven, zonder opgeklopte angst en zonder tweedracht. Leven en weten dat het ooit ten einde komt. Als ik zie dat er nu nog mensen zijn die op straat lopen met die ongezonde lap voor hun gezicht, dan moet ik meewarig het hoofd schudden. hoe is het toch mogelijk dat men zo bang en dom kan zijn?

  3. Er moet gewoon geen alternatief zijn. Iedereen mag overal binnen. Wie gevaxt is en geboosterd kan evengoed de ziekte doorgeven dan iemand die dit niet is. Dat het ziekteverloop minder zwaar is voor de gevaxxten kan zijn, maar het is de beslissing van de niet-gevaxxte personen om dat risico te lopen: de gevaxte personen worden er niet zieker door of sneller besmet. Eerder andersom.

  4. Viroloog Emmanuel André juist zegt dat het CST tot meer besmettingen leidde (sic).
    De liberale premier Alexander De Croo beweert het tegendeel. Een van beide liegt of dwaalt.
    Wanneer volgt de confrontatie tussen beide partijen op televisie of in het parlement?

  5. Beter lezen voor de politici en de spreekbuizen hier “ook omdat men bij de invoering andere maatregelen afbouwde.”
    gEwoon de boel hermetisch dicht, alles en dan had het na 2 maand opgelost geweest.

  6. Alles open en bloot. Dit had van in het begin al zo moeten geweest zijn. En dat de bange kwezeltjes zichzelf maar opsluiten. Deze niet verkozen leugenachtige nepregering moet onmiddellijk geëlimineerd worden.

  7. Weg met die corrupte, leugenachtige dictator. De eerste premier waarvan zijn partij slechts 10 % van de stemmen haalde. Dat riekt naar fraude en vriendjespolitiek. Deze fils de papa heeft zijn houdbaarheidsdatum al lang overschreden. Het wordt tijd dat die verwaande pipo ontslag neemt…

  8. Het alternatief is een eerlijke eerste minister die voor het volk werkt in plaats van voor zichzelf, zijn partij en hun rijke elitaire vrienden.
    Spijtig genoeg zijn zulke mensen onvindbaar in de hedendaagse politiek.
    De enige oplossing is een volledig ander politiek en financieel systeem. Beiden zijn al lang over datum en niet alléén in België.

  9. Het alternatief is een eerlijke eerste minister die voor het volk werkt in plaats van voor zichzelf, zijn partij en hun rijke elitaire vrienden.
    Spijtig genoeg zijn zulke mensen onvindbaar in de hedendaagse politiek.
    De enige oplossing is een volledig ander politiek en financieel systeem. Beiden zijn al lang over datum en niet alléén in België.

Plaats een reactie

Delen