Vrouwen in Afghanistan (Photonews)

Vrouwen in Afghanistan (Photonews) PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT

Uncategorized

Universiteiten heropenen in Afghanistan

Ward Van Meensel

De taliban hebben besloten de universiteiten van Afghanistan te heropenen, zo schrijft Reuters. Ook vrouwen zullen toestemming krijgen om te studeren. Dit is de eerste keer dat de universiteiten weer zijn geopend na de machtsovername in augustus 2021.

De Afghaanse regering heeft nog geen officieel nieuws gebracht over de studiemogelijkheden voor vrouwen. Volgens bronnen binnen de overheid zouden vrouwen wel verder mogen studeren. De lessen zouden gescheiden zijn van de mannelijke studenten. Dit in tegenstelling tot de vorige regeerperiode van de Taliban in Afghanistan: van 1996 tot 2001 werden vrouwen uitgesloten uit alle universiteiten en middelbare scholen.

Buitenlandse reactie

Het westen reageert positief op de verandering van aanpak door de taliban.“Laten we allemaal de terugkeer van jonge Afghaanse meisjes en jongens naar Afghaanse universiteiten steunen”, Aldus VN-afgevaardigde naar Afghanistan Deborah Lyons. Ook zullen er zowel mannelijke en vrouwelijke leerkrachten les geven. Of er mannelijke leerkrachten les zullen geven aan vrouwelijke studenten is nog niet bekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Universiteiten heropenen in Afghanistan”

  1. Zouden dergelijke met stapkracht verplaatsbare éénpersoonstenten (zie foto) waterdicht genoeg wezen voor ons klimaat ? Anders dienen er maar in “toile cirée” vervaardigde exemplaren op de markt te komen.

  2. Indien deze vrouwen hun gewaden nog zouden weigeren te dragen, zou dan de lokale mannelijke bevolking veroordeeld zijn om constant met een “stok” in hun broek rond te lopen, met waarschijnlijk gevolg aderspatten op hun lid, op middellange termijn ?

Plaats een reactie

Delen