Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: "We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: “We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd”

Anton Schelfaut

In een interview met De Morgen drijft viroloog Marc Van Ranst de spot met de hoorzittingen over de vaccinatieplicht in de Kamercommissie Gezondheid. “We hebben in ons WhatsApp-groepje met de virologen vooral goed gelachen toen de namenlijst bekend werd”, aldus Van Ranst.

Van Ranst is naar eigen zeggen blij dat hij, net zoals Erika Vlieghe, Pierre Van Damme en Steven Van Gucht, niet uitgenodigd is voor de parlementaire hoorzittingen. “Weet je hoe pokkesaai zo’n hoorzitting is? Uiteraard erger ik me eraan dat notoire wappies als Sam Brokken en Geert Vanden Bossche daarvoor uitgenodigd worden.”

“Maar we hebben in ons WhatsApp-groepje met de virologen vooral goed gelachen toen de namenlijst bekend werd”, vervolgt Van Ranst. “En veel medelijden gehad met degenen onder ons die wel moeten opdraven.”

De viroloog maakt zich sterk dat “het eigenlijke debat over een vaccinatieverplichting niet in die hoorzittingen gevoerd zal worden. Geen enkel niet-uitgenodigd lid van de GEMS twijfelt eraan dat ze onze mening wel zullen kennen, wanneer het nodig is.”

Achterafexperts

Verder ontkent Van Ranst dat virologen ‘kicken’ op lockdowns. “Dat is voor ons even vervelend”, benadrukt hij. “Het Wintermanifest dat ons tunnelvisie verwijt: sorry, maar dat vonden we niet zeer sympathiek, hoor. Maar het is typisch: de crisis begint te minderen, en dan staan ze daar, de achterafexperts die het allemaal beter wisten.”

“Een paar dagen later was ik al vergeten wie dat allemaal ondertekend had”, luidt het antwoord van Van Ranst op de vraag of de ondertekenaars nu op zijn zwarte lijst staan. “Op een paar namen na, dan toch. Er zaten mensen bij die ik enorm waardeer en die me dan achteraf uitlegden waarom ze dat ondertekend hadden. Maar er stonden ook een paar glasharde opportunisten tussen, en dat onthou ik, ja. En neen, ik noem geen namen.”

“Gebrek aan elementaire hoffelijkheid”

In een tweet stelt kerkjurist Rik Torfs, die afgelopen woensdag in de Kamer pleitte tegen een vaccinatieplicht, de uitspraken van Van Ranst aan de kaak. “Vrije meningsuiting, uiteraard. Maar jammer toch, dat gebrek aan elementaire hoffelijkheid tegenover mensen met een andere mening”, schrijft hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: “We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd””

  1. Torfs maakt een foute inschatting over Van Ranst, waar Torfs deze hekelt voor zijn onverdraagzaamheid tegenover mensen met een andere mening. Hier zit de fout: er zijn voor Van Ranst helemaal geen mensen met een andere mening dan de zijne: dan zijn het namelijk geen mensen, dan zijn het wappies. Wederom heb ik genoten van Van Ranst zijn lege hersenpan als hij tentoon spreidt hoe geleerd, bekwaam en elitair ‘hij en de zijnen’ wel zijn. Prachtig en overduidelijk! Een varken heeft ook het grootste plezier van in zijn eigen strontslijk te plonsen en poseren omdat het van achterlijke domheid zelfs niet wéét waarin het plonst. Méér van dat, Marc.

  2. “Maar jammer toch, dat gebrek aan elementaire hoffelijkheid tegenover mensen met een andere mening”,
    Alleen gaat het hier om wetenschappelijk medische materie. Wat een ‘kerkjurist” daartussen doet zal alleen Allah en zijn maagden weten.

  3. Het gaat nog altijd over een virus, mijnheer Van Ranst, dit lijkt u te zijn vergeten.
    Welke zijn uw bijdragen op uw vakgebied? Aan uw tweets te oordelen is uw vak voor u bijzaak geworden.

  4. Marc v Ranst neemt de bevolking, de (andere) politiek, deskundigen niet serieus. Marc v Ranst heeft alleen een hoge pet op van Marc v Ranst. Zijn minachting schreeuwt hij van de daken, te pas maar vooral te onpas. Hiermee ondermijnd hij juist het draagvlak voor zijn kant van het verhaal.

  5. Ja, wij lachen hier thuis ook telkens deze clown op televisie weer wat nieuwe onzin komt verkondigen! Zoals:” mondmaskers helpen niet”, maar 2 maanden later wil hij ze verplichten en “ het virus kan zich niet door de lucht verplaatsen” en 6 maanden later raad hij aan om de dampkap op te zetten enz. Weet je nog wel?

  6. Hoeveel mensen heeft onze virusnar Van Ranst al aan het lachen gebracht, om nog maar te zwijgen over zijn evenknie de wauwelende dierenarts Van Gucht. Als straks hun geliefkoosde pandemie voorbij is kunnen zij zeker op tournee als stand up comedian. The Amazing Covid Twins. Succes gegarandeerd;-)

  7. Ik denk dat de groep mensen die dat ranzig ventje en zen beperkt whatsappgroepje rauw kunnen opvreten duizenden malen groter is. Die ranzige is echt wel het duidelijk bewijs dat er wezens met slechts één hersencel bestaan.

  8. Misschien heeft Torfs wel iets te melden over de gevolgen van de Covid-dictatuur op het geestelijk welzijn van al wie er disproportioneel en vooral onmenselijk heeft moeten lijden door al die elkaar tegensprekende wetenschappelijke aannames. Bijvoorbeeld de noodgedwongen aan hun lot overgelaten en soms in ziekenhuizen geweigerde senioren in RVT’s en hierdoor… hun familieleden met onverwerkte rouw.

  9. Mensen als Van Ranst, en andere dierenartsen, die zogezegd viroloog zijn, krijgen een stem op de media, omdat de massa weinig weet van echte gezondheid, dwz. ze geloven deze idioten blindelings.
    En de schade na 22 maanden is niet meer te overzien.
    Deel 2 van het spel komt eraan, en het gaat nog erger worden als deel 1.
    Voor velen, een oorlog reeds verloren !!!

  10. MvR heeft nu wel duidelijk laten blijken dat hij niet in een democratie hoort. Zulke ‘experten’ vind men in dictatoriale staten . Heeft er hier iemand een vliegticket, enkele reis, naar Noord Korea voor meneer Van Ranst ?

Plaats een reactie

Delen