Het Amerikaanse leger. Foto Shutterstock.

Het Amerikaanse leger. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Verenigde Staten mobiliseren 3.000 soldaten in Oost-Europese NAVO-lidstaten

Ruben Notteboom

De Amerikaanse president Joe Biden heeft 3.000 Amerikaanse soldaten gemobiliseerd om te stationeren in Oost-Europese NAVO-lidstaten. De president doet dat naar eigen zeggen om de bondgenoten van de Verenigde Staten te beschermen indien Rusland toch Oekraïne zou binnenvallen.

De komende dagen zullen verschillende leiders spreken met de Russische president Poetin en Oekraïense president Zelensky over de situatie tussen de twee landen. De angst voor oorlog is groot, maar beide landen beweren alvast geen conflict te willen. De deur voor een vreedzame oplossing staat dus open.

3.000 soldaten naar Europa, 8.500 militairen in paraatheid gebracht

Amerika neemt toch preventieve maatregelen voor als er toch een invasie zou plaatsvinden. Washington wil zijn bondgenoten beschermen en stationeert daarom naar eigen zeggen 3.000 extra soldaten in Oost-Europese NAVO-landen.

Het Pentagon maakte laatst nog bekend dat 8.500 militairen in staat van paraatheid zijn gebracht om in actie te schieten moest er een oorlog ontketend worden in het oosten van Europa. De 3.000 militairen die nu aangewezen zijn om naar Oost-Europa te trekken zullen zich voornamelijk in Polen en Roemenië bevinden. Een deel zal ook in Duitsland gestationeerd worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Verenigde Staten mobiliseren 3.000 soldaten in Oost-Europese NAVO-lidstaten”

Plaats een reactie

Delen