Good Move, belastingen en veiligheid doen ondernemers overwegen om uit Brussel te verhuizen

Brusselse ondernemers overwegen een verhuis. Shutterstock

Uncategorized

Verhofstadt wil soevereiniteit lidstaten verder afbouwen als reactie op Oekraïne-crisis

Redactie PAL

Guy Verhofstadt, Europees Parlementslid voor Open VLD, bekritiseert in een interview de makke Europese Unie in het Oekraïne-conflict. Dat deed hij op Radio 1. Volgens hem ligt het probleem bij de soevereiniteit van de lidstaten wanneer het op buitenlands beleid aankomt.

Er werd deze morgen aan Verhofstadt de vraag gesteld of het niet beter zou zijn dat een vertegenwoordiger van de Europese Unie, zoals Ursula von der Leyen of Charles Michel, de onderhandelingen zouden voeren met Poetin, in plaats van vertegenwoordigers uit de lidstaten. “Waar is de EU in dit conflict, meneer Verhofstadt?”, klonk het duidelijk.

“Dat is een goede vraag.”, repliceerde de voormalig premier. “Ik vind dat de Europese Unie spijtig genoeg volledig afwezig is, ook al gaat het om de veiligheidssituatie in Europa.” Volgens Verhofstadt ligt het probleem bij het feit dat de lidstaten unaniem moeten beslissen over de richting van het buitenlands beleid van de EU. “Alleen al de aanwezigheid van Orban aan de onderhandelingstafel maakt dat een gemeenschappelijk standpunt onmogelijk wordt.” Om dit op te lossen wordt momenteel bestudeerd of er niet verder moet ingegrepen worden in de soevereiniteit van de lidstaten. “We moeten daarom die unanimiteit dringend afschaffen. Dat wordt ons trouwens ook aangeraden door burgerpanels.”

Wetgevend kader

Op dit moment is er echter nog steeds die unanimiteit, en moet er dus nagedacht worden over mogelijkheden om nu op te treden. “Eerst en vooral moet men proberen een veiligheidsconcept voor Europa te ontwikkelen dat op Europese belangen en maatstaven gestoeld is.”, aldus Verhofstadt. Hoe dit concreet vorm zou moeten krijgen werd echt niet toegelicht.

“Ten tweede moeten sancties getroffen worden, bijvoorbeeld het bevriezen van de nieuwe gaslijn die door Duitsland loopt, en moet Oekraïne geholpen worden.” Dat zijn volgens Verhofstadt zaken die binnen het huidig wetgevend kader kunnen. “Wapenleveringen voor defensieve wapens zijn mogelijk binnen de huidige regels.” Vandaag is er volgens de ex-premier vooral veel stilzwijgen, wat geen duurzame strategie kan zijn.

“Krachtdadig Europa zien we opnieuw niet”

Verhofstadt wordt geconfronteerd met het feit dat we weer geen krachtige Europese respons zien. “Dat klopt, maar we moeten het wel proberen. Die poging zie ik nu niet en men probeert het met bilaterale diplomatie op te lossen.”, klinkt het. “Dat is voor de Europese Unie echter geen oplossing als we in onze eigen achtertuin geen enkele rol van betekenis kunnen spelen.”

“Er moet daarnaast ook een positieve strategie naar Rusland toe komen, want ik ben er zeker van dat het gros van de Russische bevolking dit niet wil.”, aldus Verhofstadt. “Ik denk dan aan een beleid die visas verstrekt aan studenten, wetenschappers of artiesten. Dat kan een duwtje geven in de rug van democratische krachten in het land die nu volledig aan de kant worden geschoven.”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




23 gedachten over “Verhofstadt wil soevereiniteit lidstaten verder afbouwen als reactie op Oekraïne-crisis”

  1. Meer EU is volgens die vent de oplossing voor alle problemen.Terwijl de EU nog niet eens het zomer/winteruur afgeschaft krijgt. Schaf die wereldvreemde overbetaalde woke praatbarak af.

  2. Beste konijn, ga deze onzin eens verkondigen in Hongarije of Polen zoals je de Oekraïense bevolking opgehitst hebt in Oekraïne met leugens. Dan hoeven wij jou niet te stenigen op het martelarenplein in Brussel.

  3. Kan iemand die man opsluiten? Collocatie lijkt me aangewezen. Alles wat die man achterlaat zijn reuze puinhopen. België na zijn doorgang is achtergelaten, leeggeplukt, uitverkocht voor een EU postje. Zijn passage in de Oekraïne is waarschijnlijk de aanleiding tot de huidige problemen met Poetin, de Brexit. De O-VLD is een PVDA kloon geworden met alleen maar machts- en postjes wellustelingen. Egbert die journalisten in de gevangenis laat gooien, vrijheden die de Croo Jr zo gratuit aan banden legt, allemaal erfenis van Guynokio. Nigel Farage zei het goed, NO MORE VERHOFSTADT.

  4. Geef de soevereiniteit aan alle lidstaten terug en laat ze alle rond de tafel gaan zitten om – na bevraging/stemming onder de bevolking – unaniem te bepalen welke bevoegdheden aan de EU kunnen gedelegeerd worden. Ga ook terug naar de Europese wortels van identiteit en gemeenschappelijk cultuurgoed, wars van modieus-elitaire dada’s en open grenzen beleid.
    Zonder meer de soevereiniteit van de lidstaten verder afbouwen (zoals in dit artikel wordt aangegeven) zou de onherroepelijke stap naar een USSR-dictatuur zijn.

  5. En zo blijft die man uit Gent bewijzen dat al die EU-poenpakkers onbekwame bestuurders zijn die in hun respectievelijk land de boel verkloot hebben en als straf (sic) daarvoor poen mochten gaan scheppen in Brussel. Dictator in spe Verhofstadt is hierop zeker geen uitzondering.

  6. Daar heb je die globalistische onheilsheraut weer. Magere Guy met de zeis. Een WEF pion en spion.
    Wil blijkbaar afmaken wat hij vroeger in gang heeft gestoken, met de nadruk op stoken.
    Eerst België zonder (eigen) elektriciteit gezet en nu wil hij de rest van West-Europa zonder gas zetten.
    In 2014 een burgeroorlog in Oekraïne ontketend en nu wil hij een volledige oorlog in Europa.

  7. Wanneer gaan ze deze vuile rat eens buiten smijten .Deze heeft nog NOOIT iets goed verricht .Altijd maar ruzie stoken en anderen bekritiseren .Dat hij eens denkt aan zijn puinhopen die hij heeft achter gelaten om fier over te zijn .Dan krijgt zo een deugniet nog een vetbetaalde job voor een stoel te vullen.Om van te braken

  8. Verhofstadt, de premier die het land B in de uitverkoop zette( waar we trouwens nog steeds de gevolgen van betalen),avec Verhofstadt cette fantastieke opteerde de patrones van de misdaad Onkelinckx.
    De snel B.wet waar elke crimineel zijn B paspoort kreeg,.
    Verhofstadt, de Toscaanse wijnboer, waar zijn maandelijkse gage in het opvangcentrum der EU meer dan 100 000€ bedraagt, weet natuurlijk wat goed is voor de Oekraïner, die schandelijk misbruikt worden door zowel EU,als de NAVO om een strategisch belang.
    Bij deze alle sympathie voor V.Poetin.
    Mag ik jullie eraan herinneren wat er met Khadafi is gebeurd, alsook de Arabiche Lente,.. der zijn er al voor minder aan de galg gezet,

  9. Dat dergelijk figuur – ik ga het woord ‘cr*mineel’ of ‘m**tschappijgevaar* niet uitspreken vanwege morgen niet opgepakt te willen worden – nog aan het woord mag komen zegt eigenlijk al hoe ver het intussen al gekomen is. Hallucinant.

  10. Dit individu is gevaarlijk, waar hij komt blijft er een puinhoop over. Opsluiten of anders ik geloof dat er ine Gravensteen in gent een vergeetput is, dit is misschien de beste oplossing

  11. Dat deze onozelaar maar ne keer in zichzelf verdiept hoe hij aan de macht is gekomen destijds in de belgische politiek en nadien heeft kunnen doorvaren naar europa!!!die denkt van zichzelf dat de wereld rond hem draait!!!och arme de sukkel!!!!heb ooit een beeld gezien waar hij op dezelfde wijze commemtaar gaf als hitler!!!zelfde lichaamstaal!!!!kom nou die is zo hoog opgeklommen op de ladder dat hij alle redelijkheid verloren is!!!!en de boel gaan opstoken in oekranie is ook aanzet tot haat en is de kiem van oorlog in gang zetten!!!!

Plaats een reactie

Delen