Verdachte opgepakt na schietpartij in ziekenhuis Rotterdam

Brandstichting in ziekenhuis. Twitter

Uncategorized

Voormalig sp.a-schepen Anick Berghmans nu ook wegens cocaïnebezit voor de rechtbank

Redactie PAL

Anick Berghmans, de ex-schepen die in 2018 was betrokken bij een plofkraak op een kantoor van Bpost in Lommel, moet zich opnieuw voor de rechtbank verantwoorden. Dat brengt Het Laatste Nieuws. Deze keer zou Berghmans cocaïne in haar bezit gehad hebben.

De Lommelse ex-schepen verwierf in 2018 nationale bekendheid toen ze betrokken raakte bij een plofkraak. De daders, die met een buit van 238.000 euro aan de haal gingen, hadden hun voertuig na de feiten verstopt in een schuur die eigendom was van Berghmans.

Zelf had ze dus niet deelgenomen aan de kraak, maar door haar schuur ter beschikking te stellen was ze wel medeplichtig. “Door het voorafgaand toezeggen en het effectief ter beschikking stellen, heeft zij noodzakelijke hulp verleend en bijgedragen aan de plofkraak”, stelde de rechter. Haar betrokkenheid leverde haar een gevangenisstraf op van 30 maanden, waarvan 24 met uitstel.

Berghmans zit echter met een bijkomend probleem. Omdat de andere daders, die veroordeeld werden tot celstraffen van 5 tot 8 jaar, over te weinig middelen beschikken is het mogelijk dat zij mag opdraaien voor de volledige schadevergoeding die betaald moet worden. Het gaat om een bedrag van 250.000 euro.

Cocaïne

Bij al het voorgaande komt nu nog eens een nieuwe rechtszaak omtrent vermeend cocaïnebezit. Berghmans zelf ontkent de feiten, en vraagt dan ook om buiten vervolging gesteld te worden. Volgens haar advocaat zou ze vervolgd worden puur omwille van het feit dat tijdens een telefoongesprek het woord “cocaïne” gevallen zou zijn. Hoe dan ook zou het om een kleine hoeveelheid gaan. De zaak wordt op 2 maart behandeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Voormalig sp.a-schepen Anick Berghmans nu ook wegens cocaïnebezit voor de rechtbank”

Plaats een reactie

Delen