Qatar als diplomatieke hoeksteen in Gaza

Gebombardeerd huis in Gaza. Photonews

Uncategorized

‘Vrijheidskonvooi’ wordt verboden in Brussel

Pieter Van Berkel

Het ‘vrijheidskonvooi’ wordt verboden in Brussel. Dat hebben de federale en Brusselse overheden beslist.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), de Minister-President Rudi Vervoort (PS) en de Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) verbieden het konvooi “om de blokkering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te voorkomen”.

De Federale Politie zal voertuigen die komen betogen in België aan de Belgische grens controleren. Brussel zal een besluit nemen dat betogingen verbiedt voor gemotoriseerde voertuigen op hun grondgebied. In de praktijk zullen de politiezones van de hoofdstad met de hulp van de federale politie vrachtwagens die naar de hoofdstad komen ondanks het verbod omleiden naar Parking C.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

14 gedachten over “‘Vrijheidskonvooi’ wordt verboden in Brussel”

  1. Hopelijk haalt de burgelijke ongehoorzaamheid de bovenhand. Men moet nú laten zien dat het volk meer macht heeft dan deze niet verkozen machtsgeile dictators. En als de politie niet met het volk meegaat dan zijn ze dus tegen en hopelijk met de grootste afgang ooit, genoeg is genoeg, de hoogste tijd om de rollen om te draaien, het zei gezegd.

  2. En op dezelfde dag staat er hier het bericht dat België het kneusje van de Europese klas is wanneer het op democratie aankomt. Vrijheid van meningsuiting en diversiteit van meningen is in dit land alvast zo dood als een pier.

  3. Als België en Brussel niet willen dat er betoogd word voor de zetel van de EU, moeten ze de Europese instellingen maar verhuizen naar een eiland tussen de windmolens in de Noordzee. Profiteren ze direct van de groene stroom.
    Hopelijk zijn de groene bootjes die hen vervoeren dan even lek als de politiek van de EU.

  4. Is een dergelijk verbod wel grondwettelijk ? Of is voor Vivaldi de grondwet een vodje papier ? Zelfs een tjeef heeft in het verleden zijn ontslag gegeven als premier omdat voor hem de grondwet geen vodje papier was , maar Vivaldi heeft dan nog minder zelfrespect dan de platste tjeef .

  5. Dit is gewoon de volgende stap in het installeren van de dictatuur. Betogen, 1 van onze grondrechten verbieden en zelfs zwaar bestraffen. De betogers zullen toch naar Brussel komen en dat komt onze dictators goed uit, want dan hebben ze zogezegd een reden om meer politie inzetten om het volk onder de knoet te houden. Geen recht meer op betogen, geen vrijheden meer zonder een CST, 2x per jaar controle op uw bankrekeningen, de meest absurde en hoogste belastingen ter wereld, de laagste pensioenen, afschaffen van allerlei voordelen zoals de woonbonus, waanzinnige belastingen (+- 50% alles samen) op levensbelangrijke energie, 1,8€/ liter voor benzine, de mensen moeten af van het idee dat iedereen een auto moet hebben (dixit Lidia Peeters), gevangenisstraffen voor chirurgen die een ongewenste uitspraak doen terwijl IS-weduwen genietend van het OCMW vrij door ons land dartelen, sjoemelende ministerpoedels die doodgezwegen worden tot iedereen het vergeten is, ministers in de regering die zelfs niet op de kieslijst stonden en eerder al verwikkeld waren in een rechtszaak omwille van het verbranden van geld voortkomende uit corrupt gedrag, miljoenen die door ministers geschonken worden voor nooit uitgevoerde COVID-testen, en zo kan ik nog een uur doorgaan. Wanneer gaan de ogen van de mensen eens open en gaan ze de straat op om hard te reageren?

Plaats een reactie

Delen