Willy Claes: "Tinne Van der Straeten is een bekwame minister"

Willy Claes. Photo News

Uncategorized

Willy Claes: “Tinne Van der Straeten is een bekwame minister”

Ward Van Meensel

Volgens ex-NAVO-baas en voormalig socialistisch kopstuk Willy Claes is minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) “een bekwame minister”. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Morgen. Daarin steekt hij ook de loftrompet over minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Claes meent dat Vandenbroucke niet veel kritiek verdient voor zijn coronabeleid. “Ik betwijfel of hij er een potje van gemaakt heeft”, oordeelt hij. “Wat moest het alternatief dan zijn? Hij is voorzichtig gebleven, voornamelijk steunend op adviezen uit wetenschappelijke hoek. Ik geef toe dat die wetenschappelijke hoek steeds vaker nogal tegengestelde signalen gegeven heeft. Maar Vandenbroucke heeft net een lijn aangehouden.”

“Dame die haar dossiers kent”

Ook van Energieminister Tinne Van der Straeten is Claes onder de indruk. “Ik vind het een dame die haar dossiers kent en verder kijkt dan haar neus lang is”, aldus de socialist. “Ze redeneert ook op de lange termijn. Ik denk dat het een bekwame minister is.”

“Maar dat ze het moeilijk zal krijgen, tja”, vervolgt hij. “Ook in de groene partij heb je altijd een fractie fundamentalisten gehad. En dan is het moeilijk om je recht te houden, zeker in een zevenkoppige regering.”

Of de groenen in de regering blijven zonder de kernuitstap? “Het wordt moeilijk, heel moeilijk”, besluit Claes. “Ik denk dat De Croo zich dat ook realiseert. Dit is existentieel. Temeer omdat bij de vorming van de regering de kernuitstap duidelijk overeengekomen was om de groenen erbij te kunnen halen. Dat nu terugdraaien, gaat niet.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Willy Claes: “Tinne Van der Straeten is een bekwame minister””

  1. Willy Clown, ouder en toch nog niet wijzer. De cultuur van totale onkunde ter linkerzijde gaat door.
    Alles wat door die Pipo zijn handen ging, werd een flop, en nog altijd weet ie het best.

    De baby-clowns gaan het dogma-getrouw herhalen: zelfs als het licht definitief uitgaat, comical Ali indachtig verklaren: maar we stoten tenminste geen CO2 uit, behalve dat van gas, en dat telt niet (maar het CO2 dat kerncentralies niet uitstoten, dat telt wel).

    Verdienen Vlamingen echt generatie na generatie dat soort idioten als leiders? Waarom blijven er mensen
    op dit soort gespuis stemmen?

  2. WC,de “man”,die ettelijke malen door de mazen van het net glipte behalve toen helikoptergeld werd uitgestrooid.Als NAVO baas braakte hij zelfs with a hot potato in zijn mond een soort van Engels uitbraakte dat niet zou misstaan hebben in de Monty Python show!Deze gluipigaard,die drie jaar voorwaardelijk kreeg en voor vijf jaar verbod kreeg om openbare functies te bekleden,noemt TVS een bekwaam minister!

  3. Tja, dit kan tellen als statement! Tinne wordt goed bevonden door iemand die tot één van de grootste sjoemelaars behoorde die ons land gekend heeft, is zelfs als nato baas moeten ontslag nemen door het sjoemelen en zijn dochter was al geen haar beter. Ik denk dat Tinne best een advocaat neemt om zich in te dekken tegen de adviezen van dergelijk sujet.

  4. “Agalev”, “Groen” en hun “bekwame minister-madammen” zijn tot hiertoe “in regeringen geraakt” dankzij toevallige crisissen (Dioxine-crisis, Corona-crisis, …). De volgende toevallige crisissen (Oekraïne-crisis, Gas-crisis, …) zullen hen er weer uitbonjoeren, zeker ? (met achterlating van ’n hoop stront en smerige erfenissen die de modale Vlaming weer kan gaan opkuisen)

  5. Een dame die haar dossiers kent? Ze heeft net een studie laten uitvoeren over de Belgische afhankelijkheid van verschillende energiesoorten. Twee jaar na haar aantreden als minister van Energie weet ze dat dus nog altijd niet! Ik vraag mij af wat deze Agusta-fraudeur verstaat onder “goede dossierkennis”?

Plaats een reactie

Delen