De Franse presidentskandidaat Eric Zemmour - Afbeelding: Shuttestock

De Franse presidentskandidaat Eric Zemmour - Afbeelding: Shuttestock

Uncategorized

Eric Zemmour over Pécresse en Macron: “Twee robots van de Franse technocratie”

Niels Geerinck

Gisteren hield Eric Zemmour een bijeenkomst in Saulieu voor zo’n 3.000 mensen. Tijdens zijn toespraak haalde hij hard uit naar de twee andere presidentskandidaten. Opvallend want tijdens zijn drie uur durende uiteenzetting viel de naam Le Pen niet eens één keer. “Het centrumrechts van mevrouw Pécresse zal niet anders zijn dan het centrumlinks van de quasi-kandidaat Macron”, aldus de kandidaat voor Reconquête.

Aan de vooravond van de belangrijkste bijeenkomst voor Valérie Pécresse, de kandidate van Les Républicains, haalt haar tegenstrever in de race voor het presidentschap hard uit. “Macron tegen Pécresse. Het is zoals Big Brother tegen Big Sister. Neen, Valérie Pécresse is niet rechts”, zo fulmineerde Zemmour. Daarmee zette hij de toon voor de rest van de avond.

Volgens Zemmour zijn de twee tegenstrevers allebei “robots van de Franse technocratie”, “Als je twee spiegels tegenover hen plaats, dan zie je maar één ding: de leegte. Tot in het oneindige.” Eerder noemde de kandidaat voor Reconquête de Franse president Emmanuel Macron al “een onvolwassen man” en “de grote leegte”. “Het centrumrechts van mevrouw Pécresse zal niet anders zijn dan het centrumlinks van de quasi-kandidaat Macron”, voegde Zemmour nog toe.

“Stemmen tussen het redden van LR of de natie”

De polemist probeert inmiddels zoveel mogelijk kiezers uit de vijver van Pécresse te vissen. Die houdt zondag een bijeenkomst waardoor de campagne van Les Républicains moet herbronnen. Zemmour riep de kiezers van LR op om te stemmen op hem, zo gaat het volgens de schrijver immers “tussen het redden van de LR of het redden van de natie” en gaat hij verder: “Met Pécresse heb je mij niet. Je hebt niet eens de helft van waar ik voor sta. Je zult dan gewoon een masker op het gezicht van de technocratie geplakt hebben”, zo klinkt het finaal.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Eric Zemmour over Pécresse en Macron: “Twee robots van de Franse technocratie””

Plaats een reactie

Delen