Abou Jahjah, Rousseau en Van Rompuy spreken zich uit tegen PVDA: "Maskers vallen af"

Van Rompuy, Abou Jahjah en Rousseau. Photo News.

Binnenland politiek

Abou Jahjah, Rousseau en Van Rompuy spreken zich uit tegen PVDA: “Maskers vallen af”

Ruben Notteboom

Vlaams Parlementslid en CD&V-fractievoorzitter Peter Van Rompuy heeft op Twitter stevig uitgehaald naar de PVDA. Hij hekelt het feit dat de communisten “vrienden van Poetin blijken te zijn”. Ook opiniemaker Dyab Abou Jahjah stelt, net als Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, de onthouding van PVDA bij de stemming over de veroordeling van de Russische inval in Oekraïne aan de kaak. Rik Torfs is niet verbaasd.

“De voorbije jaren hebben de linkse partijen talloze voorstellen samen met PVDA ingediend. Samen coalitie gevormd in Zelzate en Borgerhout. Vandaag blijken zij de vrienden van Putin te zijn. Hopelijk is dit ook het einde van de normalisering van extreemlinks in Vlaanderen”, aldus Peter Van Rompuy.

(Lees verder onder de tweet.)

Rik Torfs is niet verbaasd

Opiniemaker Rik Torfs is niet verbaasd over de houding van PVDA. “Ik begrijp niet goed waarom velen zo ‘verontwaardigd’ zijn over de houding van de PVDA in de Oekraïnecrisis. Het is een partij die de ‘strijd tegen het imperialisme’ altijd belangrijker heeft gevonden dan de bescherming van de democratie. Ze is dus gewoon ‘consequent'”, oordeelt Torfs.

(Lees verder onder de tweet.)

“De maskers vallen af”

Ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau veroordeelt de houding van de PVDA. “De PVDA stemt tegen een hulppakket voor de getroffen bevolking in Oekraïne. De PVDA wil Poetin niet veroordelen. De maskers vallen af. Dit is choquerend. Anti-sociaal. Anti-democratisch”, schrijft Rousseau.

Bij opiniemaker Dyab Abou Jahjah klinkt eenzelfde geluid. “Je kunt er altijd op rekenen dat radicaal links tegen oorlog en oorlogsagenda’s is, zolang het Westen de agressor is zoals in Irak in 2003. Dat vind ik top van ze. Echter, als de agressor Rusland of China is, zwijgen ze of juichen ze de agressie toe”, merkt hij fijntjes op. “Dat is wat minder.”

Hij beschuldigt de PVDA ervan Russische propaganda te verspreiden. “De PVDA onthield zich om de invasie te veroordelen en hun woordvoerder verkocht Russische propaganda in zijn speech”, aldus nog Abou Jahjah.

(Lees verder onder de tweets.)

Algemeen probleem

Niet alleen in Vlaanderen blijven extreemlinkse partijen stil over de Oekraïnecrisis. Ook in Ierland werden er acties gehouden voor “neutraliteit” en tegen interventie. “De Ierse extreemlinkse beweging wil Oekraïne niet steunen. Hun anti-Amerikaanse denkwijze domineert hun denken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

6 gedachten over “Abou Jahjah, Rousseau en Van Rompuy spreken zich uit tegen PVDA: “Maskers vallen af””

  1. Dus net als het Vlaams Belang dat Oekraïne niet wil steunen, neutraal wil zijn en de #nietmijnoorlog gebruikt. Als daarentegen een paar honderd Canadese truckers gearresteerd worden omdat ze na herhaaldelijke bevelen reeds drie weken durende blokkades niet willen opheffen schreven VB kopstukken moord en brand.

  2. Ze gaan nog blij zijn dat ze het Vlaams Belang extreem rechts noemen, die doden niemand in naam van hun ideologie of sekte. Corona, 1 miljoen doden, islam gedoogd oor links miljoenen doden en nu ‘putain’ en geen enkele partij of pers durft extreem links te schrijven, hypocrieten.

  3. Ik sta in deze aan de kant van Putin en de PVDA. Onvoorwaardelijk. Ik veracht de domme kudde die de Amerikaanse reguliere media blind volgt. Ze zijn te lui om de verhaaltjes die we ingelepeld krijgen door onze media, te verifiëren in beter geïnformeerde, andere media. Enne, … ja ik ben overtuigd Vlaming. Annemans (“proud to be trans-atlantist”) draagt hier een verpletterende verantwoordelijkheid.

Plaats een reactie

Delen