Amerikaanse vicepresident mikpunt van spot na infantiele uitleg over oorlog in Oekraïne

Amerikaans vicepresident Kamala Harris. Shutterstock

Uncategorized

Amerikaanse vicepresident mikpunt van spot na infantiele uitleg over oorlog in Oekraïne

Carl Deconinck

Toen de Democraten opnieuw aan de macht kwamen in de Verenigde Staten, klonk het in de media dat er “eindelijk opnieuw volwassenen aan het stuur zaten”. De linkerzijde hield ons voor dat de onvolwassen en weinig welbespraakte Donald Trump plaats moest maken voor intellectuelere figuren. Amerikaans vicepresident Kamala Harris doet daar toch ernstige twijfels over rijzen.

Harris was te gast in het radioprogramma Morning Hustle. Daarin vroeg de presentator haar om het conflict in Oekraïne “in gewone mensentaal” uit te leggen aan de luisteraars. Op die manier zou iedereen kunnen begrijpen wat er precies aan de hand is en wat de relevantie is voor de Amerikaanse burgers.

Maar dan begon wat een nietsvermoedend persoon zou categoriseren als een fragment uit The Office. Helaas was het geen parodie, maar de realiteit. “Dus, Oekraïne is een land in Europa”, stak Harris erg traag van wal. “Het bestaat naast een ander land, Rusland genaamd. Rusland is een groter land. Rusland is een machtig land. Rusland besliste om een kleiner land, Oekraïne genaamd, binnen te vallen. Dus, in feite is dat verkeerd. Het gaat tegen alles waar we voor zijn.”

Populair fragment

Het is maar de vraag waarover dit fragment het meeste zegt. Schat Harris de doorsnee Amerikaan zo laag in? Of zijn haar persoonlijke kwaliteiten om te spreken zo beperkt? De Republikeinen hakten er in elk geval stevig op in. Het Republikeinse Twitteraccount RNC Research deelde het fragment, dat in geen tijd een miljoen keer werd bekeken.

(Lees verder onder de tweet.)

Heel wat conservatieve politici en journalisten reageerden op de uitschuiver. Christopher White, een Amerikaanse reporter, merkte fijntjes op dat ze dit zei terwijl we momenteel dichter dan ooit bij een allesvernietigende kernoorlog staan. Meghan McCain gaf toe dat dit haar ongerust maakt. “Dit is iets wat een puber zou antwoorden.” David Harsanyi van de National Review moest toegeven dat hij hier niet eens met een scherpe tweet op kon reageren. Bij The Blaze stelden ze dan weer voor om Harris nog vaker dingen te laten uitleggen. Brian Riedl zei dat hij nu wel trots kon bekendmaken dat zijn 9-jarige dochter vorige week werd aangenomen als speechwriter bij Harris.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “Amerikaanse vicepresident mikpunt van spot na infantiele uitleg over oorlog in Oekraïne”

  1. Volgens het scheppingsverhaal stonden de ‘blanken’ op de eerste rij toen de hersens uitgedeeld werden.
    De gekleurden hadden de zaal al verlaten nadat de ‘grote bekken’ werden uitgedeeld.
    Daarom dus…

  2. En dit kaliber van Amerikanen wil de wereld leiden? Een slaperige president en een wicht dat de luiers niet is ontgroeid. De Democraten rijden zichzelf in de vernieling.

  3. Zo denken onze politici ook dat wij, het voetvolk de burgers, zijn. Zij weten alles, kunnen alles, en mogen alles, zelfs belastinggeld stelen (El Kouakibi), en het gewone plebs weet niets en mag zich gelukkig prijzen eens om de 5 jaar te mogen gaan stemmen, al wordt er daarna toch niet naar hen geluisterd.

Plaats een reactie

Delen