Amerikaanse vicepresident trekt opnieuw de aandacht met tenenkrullende speech

Amerikaans vicepresident Kamala Harris. Shutterstock

Uncategorized

Amerikaanse vicepresident trekt opnieuw de aandacht met tenenkrullende speech

Carl Deconinck

Amerikaans vicepresident Kamala Harris heeft nog maar eens van zich laten horen. In een bevreemdende speech had ze het in slechts dertig seconden vier keer over het “belang van het voorbijgaan van de tijd”. Het fragment werd onthaald op hoongelach en al miljoenen keren bekeken.

Harris sprak maandag in Louisiana studenten en lokale prominenten toe over het uitbreiden van snelle internetverbindingen doorheen het land. Het was een bescheiden publiek van zo’n 100 personen, maar toch leek ze erg onder de indruk. “De gouverneur en ik, we maakten een wandeling doorheen de bibliotheek hier, en we spraken over het belang van het voorbijgaan van de tijd, juist? Het belang van het voorbijgaan van de tijd. Dus als je erover nadenkt, er is een groot belang van het voorbijgaan van de tijd bij wat we doen om deze draden te leggen. Wat we moeten doen om deze jobs te creëren en er is zo’n groot belang van het voorbijgaan van de tijd wanneer je denkt aan een dag in het leven van onze kinderen.” Ze knikte daarbij met haar hoofd en zwaaide met haar vinger alsof ze iets heel diepzinnigs had gezegd.

(Lees verder onder de tweet.)

Stroom van spot

Op internet werd er spottend gereageerd op de vreemde en inhoudsloze toespraak. Libs of TikTok plaatste een foto in zwart-wit met het citaat ernaast. Daarboven schreef het account: “Inspirerende woorden van onze vicepresident.” Republikeins politicus Austin Scott zei dan weer dat Biden maar beter iemand anders verantwoordelijk maakt voor de grens met Mexico. “Er is al te veel tijd voorbijgegaan zonder dat er iets is gebeurd.” Een andere Republikein, Matt Whitlock, zei dat haar uitspraken leken te komen uit de komische reeks Veep.

Het is niet de eerste keer dat Harris de aandacht trekt met haar vreemde speeches. Zo legde ze het conflict in Oekraïne op een kinderachtige manier uit. Toen er vragen werden gesteld over het falende coronabeleid, zei ze dat het “tijd was om te doen wat we deden, en die tijd is elke dag”. Die gebrekkige eloquentie zorgt ervoor dat Harris erg onpopulair is. Velen dachten dat ze de vervanger zou zijn van de 80-jarige Joe Biden, die zelf ook een zeer verwarde indruk maakt wanneer hij spreekt, maar bij haar lijken de problemen zelfs erger.

Greg Price maakte een kort overzicht van enkele van haar knullige uitspraken:

Leegloop kabinet

Daarnaast veroorzaakt Harris nog meer problemen voor de Democraten. Haar kabinet loopt immers leeg. Al zeker tien belangrijke medewerkers zouden sinds vorige zomer zijn opgestapt. Er zitten heel wat woordvoerders en communicatieadviseurs bij, maar ook directeurs en vicedirecteurs van verschillende departementen. Haar kabinet zou helemaal vierkant draaien. Naar verluidt zou Harris een toxische en vijandige werkomgeving creëren. Iemand met rechtstreekse kennis zei dat mensen “er als stront worden behandeld”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

15 gedachten over “Amerikaanse vicepresident trekt opnieuw de aandacht met tenenkrullende speech”

  1. De teloorgang van de USA is niet meer te stuiten. In het Pentagon en in Langley bij de CIA is het kennisniveau van het personeel alarmerend laag. Men zoekt daar dringend (maar vruchteloos) mensen met een beetje hersens.

  2. Het is toch wel opvallend dat deze ‘anders gekleurden’ blijkbaar in hetzelfde bedje ziek zijn. Zie hier in ons apenlandje(🤦🏻‍♂️whats a name) naar kakapipi en verschillende andere poedels of beter gezegd krokodillen, een groot bakkes, een dikke nek en twee linkse poten.

  3. Toen ik studeerde en een vriend van mij had zoveel wiet gerookt, hij was zo stoned als een garnaal, kwam er nog begrijpbare onzin uit. Hieruit kan je niets meer uitmaken, maar Liesbeth en Erika zullen dat wel allemaal begrijpen. Het zal wel weer de schuld zijn van de blanke cis mannen van middelbare leeftijd die zo’n dingen toch niet begrijpen.

  4. Het is onze zelfbenoemde “America-expert” Soenens weer totaal ontgaan.
    Moest het onder de vorige legislatuur Mike Pence geweest zijn dan was hij er als de kippen bij geweest om zijn eenzijdige kijk op de zaken uit te kakelen.

Plaats een reactie

Delen