Blanke artieste mag van klimaatjongeren niet optreden door haar "racistische dreadlocks"

Ronja Maltzahn. Schermafbeelding (Instagram)

Cultuuroorlog

Blanke artieste mag van klimaatjongeren niet optreden door haar “racistische dreadlocks”

Redactie PAL

In Duitsland is ophef ontstaan doordat een blanke artieste niet mag optreden op een klimaatmars. De reden daarvoor is het feit dat ze dreadlocks heeft, een kapsel dat traditioneel vooral in de Afrikaanse cultuur populair is. Volgens de klimaatjongeren die de mars organiseren zou ze zich daardoor schuldig maken aan “culturele toe-eigening”.

Het was de bedoeling dat Ronja Maltzahn vandaag zou optreden op de klimaatmars in Hannover, maar dat optreden werd enkele dagen gelden plots afgezegd. De reden daarvoor? Maltzahn heeft dreadlocks, en dat kan voor de organisatie ‘Fridays for Future’ niet door de beugel. De artieste zou zich daarmee namelijk schuldig maken aan ‘cultuurkaping’ of ‘culturele toe-eigening’. Dat slaat op het feit dat een persoon elementen van een andere cultuur of identiteit overneemt.

Maltzahn werd via Instagram op de hoogte gesteld van de beslissing van de klimaatjongeren. Die stellen dat het niet gepast is voor blanke mensen om dreadlocks te dragen. “Wij zijn antikoloniaal en antiracistisch en daarom is het voor ons niet te rechtvaardigen dat een wit persoon met dreadlocks op ons podium zou staan”, verklaart de organisatie ‘Fridays for Future’ in een bericht aan de zangeres. “Dreadlocks zijn bij ‘witte’ mensen namelijk een vorm van ‘culturele toe-eigening’, omdat ze worden geassocieerd met de identiteit van zwarte mensen en ze werden gebruikt als teken van onderdrukking door witte mensen ten tijde van de slavernij.”

Toch hoopt de organisatie op begrip van Maltzahn. “Mocht u toch beslissen om tegen vrijdag uw dreadlocks af te knippen, dan bent u natuurlijk welkom op de demonstratie en zullen we u laten spelen”, geven ze daarnaast nog mee.

Onbegrip

De beslissing van de organisatie kan intussen op bijzonder weinig bijval rekenen. De zangeres zelf vindt dat haar uiterlijk niet zou mogen bepalen waar ze wel en niet mag optreden. “Ik wil mensen niet discrimineren vanwege hun culturele afkomst, maar culturele diversiteit een podium geven, waarderen en vieren, opkomen voor gendergelijkheid en tolerantie. Ik hoop dat onze luisteraars dit beeld krijgen via onze muziek en niet het tegenovergestelde.”

Ook op Twitter is er veel onbegrip, al is het niet duidelijk of dit de organisatie zal aanzetten tot het herzien van haar mening.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




22 gedachten over “Blanke artieste mag van klimaatjongeren niet optreden door haar “racistische dreadlocks””

  1. 🤣🤣🤣Nu gaan de linkse wokertjes al beslissen welk haarkapsel je moet dragen. Smijt dan alle gekleurden en moslims uit europa want die waren hier vroeger ook niet en die eigenen plaatsen in van mensen die de blanke cultuur willen behouden. Op dat punt ben ik met de wokertjes mee. Dus terug enkel maar een vlaamse cultuur hier en al de rest naar desbetreffend land van herkomst. Wat een eindeloze bende debielen, manman🤦🏻‍♂️.

  2. Het idiote en racistische woke denken kent geen grenzen, maar ze verdienen wel de zotskap van rik van de walle van de universiteit van Gent. Dus alle muziek van michael jackson ook verbieden want die wilde wit worden (omdat die niet met zwarte criminelen wilde vergeleken worden?), uwe neus zal er nog af vallen van het verschieten.

  3. Zie, deze linkse woke-klimaatjongeren zijn niet voor diversiteit, maar rascistisch, communistisch, u moet uw haar dragen zoals wij dit willen/opdragen…, OMG, de wereld is ziek, dit woke-idioten gedoe loopt de spuigaten uit. Stop deze waanzin en wees “verdraagzaam”. Maar ja, links = communisme, dus totaal onverdraagzaam. Intriest volk, bwah…

  4. Het weze hen vanzelfsprekend gegund, maar doen zwarten die jeans aantrekken, trompet spelen of auto rijden niet aan culturele kaping of toe-eigening? Woke toch…

  5. Waar is de tijd dat Michael Jackson er witter dan wit wilde uitzien!Achteraf bleek op de koop toe dat gebleachte Michael graag in de broekjes van (witte) jongetjes zat!

  6. Culturele toe-eigening is een Afro-Amerikaanse uitvinding die helaas ontstaan is uit een select groepje Afro-Amerikanen die vanuit een bijzonder laag zelf beeld deze term het leven hebben ingeroepen. Hoe meer je deze term herhaalt, hoe meer kracht je deze bijstaat. Dit ter zijde, de jongedame heeft een bijzonder mooie stem. Helaas hebben de antiracisten zich alleen gefocust op haar uiterlijk kenmerken.

Plaats een reactie

Delen