Hendrik Bogaert (Photonews)

Hendrik Bogaert (Photonews)

Uncategorized

Bogaert (CD&V) pleit voor kernenergie: “Vlaanderen moet ook op energievlak onafhankelijk worden”

Pieter Van Berkel

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert pleit in een reeks tweets voor het behoud van kernenergie. “Het zou ondenkbaar zijn om in deze crisis de kerncentrales af te leggen”, zegt hij, verwijzend naar de spanningen tussen Rusland en het Westen.

“Het zou ondenkbaar zijn om in deze crisis de kerncentrales af te leggen”, aldus Bogaert. “Men spreekt vaak over geopolitiek. Maar wanneer het over energie gaat, betekent geopolitiek de Dorpsstraat. Het is daar waar de facturen toekomen.”

“Wanneer je als natie zelf kerncentrales hebt”, vervolgt de CD&V’er, “dan is het vrij simpel om goedkope elektriciteit aan te bieden aan gezinnen en bedrijven. Dan lever je tijdelijk aan kostprijs wanneer de prijzen te hoog staan.”

Hij lijkt er zelfs voor te pleiten om van kernenergie een Vlaamse bevoegdheid te maken: “Vlaanderen moet ook op energievlak onafhankelijk worden. Eigen groene stroom en kerncentrales die gezinnen en bedrijven vlot beleveren. Is een basisrecht om zich goedkoop te kunnen verplaatsen, licht en warmte te hebben.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Bogaert (CD&V) pleit voor kernenergie: “Vlaanderen moet ook op energievlak onafhankelijk worden””

  1. Dit is iets wat de Jambon zou moeten naar voor brengen. Hoog tijd dat we een MP hebben met visie leiderschap en ballen. Een burgemeester sjerp is geen MP post en dat zou Jambon eigenlijk moeten weten.

Plaats een reactie

Delen