Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden islamistische aanslag voor te bereiden

Bron. Shutterstock

Cultuuroorlog

Komiek Ricky Gervais neemt woke cancelcultuur onder vuur: “Ze zijn bang van een grapje”

Redactie PAL

De Britse komiek Ricky Gervais zal in zijn nieuwe comedyshow vooral de wokies onder vuur nemen. Dat zei hij tijdens een besloten show in het Leicester Square Theater eerder deze week. Zo lichtte hij al een tipje van de sluier door enkele pittige grappen op het publiek los te laten.

Dat de gelauwerde Britse stand-upcomedian er niet voor terugdeinst om gewaagde grappen te maken, is al langer gekend. Nu heeft hij echter beslist om alle remmen los te laten en in een speciale tour, die ‘Armageddon’ zal heten, vooral de woke cancelcultuur te viseren. “De show zal gaan over hoe ik denk dat de mensheid zal eindigen. Ofwel evolueren we, ofwel maken we de planneet kapot door onze eigen domheid”, verklaarde hij.

“Mensen die deze eeuw geboren worden zullen een heel ander leven hebben dan ik”, merkt Gervais met enig sarcasme op. “Wie nu 20 jaar oud is zal binnen 40 jaar opgesloten zitten in zijn of haar huis, met een mondmasker op, angstig, wenend van de pijn… Een beetje zoals nu wanneer ze een grapje horen.”

Daarnaast maakte hij ook grappen over illegale migratie. “Ik probeer woker te worden. Zo ben ik enorme fan van illegale migranten”, aldus Gervais. “Soms ga ik naar Dover en zie ik er 60 in een bootje toekomen. Dan loop ik naar hen toe en roep ik ‘Welkom! Vrouwen en kinderen eerst! Oei, geen vrouwen… Enkel jullie dan, mannen?'”

Golden Globes

Gervais liet zich in 2020 op de Golden Globes reeds opmerken door enkele grappen die bijzonder scherp waren voor de wokies. Vooral Hollywood kreeg het toen relatief hard te verduren. “Ik keek onlangs een show over iemand die zichzelf van het leven wou beroven maar dat uiteindelijk niet deed. Net zoals Jeffrey Epstein.” Daarop was er heel wat rumoer in de zaal te horen, waarop Gervais er nog een schepje bovenop deed. “Zwijg allemaal maar, ik weet dat het jullie vriend was, maar dat kan me echt niets schelen!”

Ook grote bedrijven kregen het er eens goed van langs. “Apple maakte zijn intreden in de tv-wereld dit jaar”, merkte Gervais op. “Ze maakten een show over het belang om goede dingen te doen voor de wereld. Dat is nogal opvallend voor een bedrijf met sweatshops in China.” Opnieuw was er opschudding in de zaal. “Ah, zwijg toch allemaal. Jullie zeggen dat jullie woke zijn, maar jullie weten niets van de echte wereld.” Daarom droeg hij de acteurs op om gewoon normaal te doen. “Als jullie winnen, kom gewoon jullie prijs halen en laat de politieke speech achterwege. De meesten van jullie zaten namelijk nog minder lang op school dan Greta Thunberg!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Komiek Ricky Gervais neemt woke cancelcultuur onder vuur: “Ze zijn bang van een grapje””

  1. Ik verwacht dat ze alles uit de kast gaan halen om de streamingdiensten en zaaluitbaters onder druk te zetten om hem te cancelen. Zo kennen we ze wel. Uitsluiting, broodroof en intimidatie is hun handelsmerk.

Plaats een reactie

Delen