Sihame El Kaouakibi (Photonews)

Sihame El Kaouakibi (Photonews)

Uncategorized

Communicatiebureau WannaCatch van Sihame El Kaouakibi failliet verklaard

Belga Press Agency

Het communicatiebureau WannaCatch, dat door Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi werd opgericht, heeft de boeken neergelegd. De ondernemingsrechtbank in Antwerpen sprak dinsdag het faillissement uit, bevestigt persrechter Frank Vennekens. Annemie Moens en Benjamin Vande Casteele werden als curatoren aangesteld om het faillissement verder af te wikkelen.

Begin vorig jaar barste er een subsidieschandaal los rond Vlaams politica Sihame El Kaouakibi. Ze ontving van verschillende overheden subsidies voor haar Antwerpse jongerenproject Let’s Go Urban, maar zou de gelden verder hebben doorgesluisd naar haar andere organisaties. 

Sinds maart 2021 loopt er een gerechtelijk onderzoek. De feiten werden gekwalificeerd als valsheid in geschriften, bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding, subsidiefraude, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, valsheid in informatica en externe en interne hacking.

Let’s Go Urban werd in juni failliet verklaard, omwille van de schuldenberg en het stopzetten van de samenwerking met (en door) de stad Antwerpen. Het job- en rekruteringsplatform WannaWork onderging een maand later later hetzelfde lot en nu heeft ook WannaCatch de handdoek in de ring gegooid.

In 2019 had het communicatiebureau een overheidsopdracht met de Antwerpse politie afgesloten in het kader van een project om de kloof tussen jongeren en politie te dichten. Van het budget van 100.000 euro werd 40.000 effectief uitbetaald. De samenwerking werd stopgezet toen de schandalen rond El Kaouakibi losbarstten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

5 gedachten over “Communicatiebureau WannaCatch van Sihame El Kaouakibi failliet verklaard”

Plaats een reactie

Delen