Veerle Geerinckx (PhotoNews)

Uncategorized

“Curlingburgemeester” Veerle Geerinckx vervangt Lorin Parys in Vlaams Parlement

Wannes Neukermans

Veerle Geerinckx, de burgemeester van Zemst, gaat Lorin Parys opvolgen als volksvertegenwoordiger voor N-VA in het Vlaams Parlement. Parys vertrekt omdat hij vanaf 1 april begint als CEO van de Pro League. Geerinckx is de tweede opvolger voor de kieskring Vlaams-Brabant, na Arnout Coel. Hij zetelt al sinds 2019 in het Vlaams Parlement als opvolger van minister van Onderwijs Ben Weyts.

“Als burgemeester weet ik meer dan ooit hoeveel Vlaamse dossiers en thema’s ook voor ons zo mooie Zemst en de ruime regio essentieel zijn”, reageerde Geerinckx op haar Facebookpagina. “Nu juist die dossiers op tafel komen, kan ik mee mijn stempel drukken op het grotere verhaal. Mijn levenservaring, opleiding, crisismanagement en topsportcoaching die ik meekreeg zullen zeker van pas komen.”

Ruimtelijke ordening

Veerle Geerinckx is architecte van opleiding, en werkte al sinds 1998 voor de Vlaamse overheid, onder andere bij Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten en Woonbeleid. In 2012 werd ze raadgever bij toenmalig Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters. Daar kwam ze de eerste keer in contact met de N-VA. Van 2013 tot 2014 werkte ze als wetenschappelijk medewerkster ruimtelijke ordening voor de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement.

Geerinckx haalde tijdens de Vlaamse verkiezingen in 5.701 voorkeursstemmen, en ruim 2.000 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van Zemst. Ze werd er in een coalitie met Groen, Vooruit en lokale partij VLAM burgemeester. Ze was ook een tijd voorzitter van de nationale partijraad van N-VA, tot april 2021.

De burgemeester en kersvers Vlaams Parlementslid startte in 2017 met curling, maar stond voor België al op een wereldkampioenschap en een Europees kampioenschap. De curlinghal in Zemst is één van de enigen in ons land, en werd vijf jaar geleden geopend.

https://redactie.palnws.be/2022/03/lorin-parys-wordt-nieuwe-voorzitter-pro-league/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen